За да създадете анимация във Photoshop, не са ви нужни никакви феноменални познания в тази област, а и не е никак трудно. Абсолютно всеки потребител с необходимите инструменти може да се справи с тази задача. Днес има доста програми за създаване на анимация. За този урок обаче ще използваме Adobe Photoshop. В това ръководство ще анализираме подробно процеса на създаване на анимация с помощта на инструменти на Photoshop.

Защо Photoshop, а не други програми? Факт е, че се появи преди всички други програми за работа с изображения. Разработчиците непрекъснато подобряват своето творение и почти са го довели до съвършенство.Днес Photoshop е най-добрата програма за работа с изображения от различни формати и не само. Функционалността на програмата е толкова богата, че ви позволява да правите каквото си пожелаете със снимки, а нейните възможности удивляват въображението дори на специалисти, работещи с графично съдържание. И създаването на анимирани изображения не е изключение.

Съдържание: „Как да направя анимация във Photoshop“

 • Създаване на платно и подготовка на слоевете за работа.
 • Създаване на анимация

Създаване на платно и подготовка на слоевете за работа.

 1. За да започнем, трябва да създадем нов документ. Отворете Photoshop и щракнете върху раздела Файл. В менюто, което се отваря, изберете „Създаване на нов документ“.

 2. Пред нас ще се отвори диалогов прозорец, в който можете да посочите всички необходими параметри на документа. Посочете името, размера и други атрибути, след което щракнете върху "OK" . Пускаме този урок във Photoshop CC, но ще има малка разлика между CS6 и другите версии.

 3. Сега трябва да подготвим бъдещите кадри на нашата анимация. За да направите това, трябва да създадете няколко нови слоя или няколко копия на съществуващ слой. За да изпълните тази стъпка, отидете в панела със слоеве и създайте нови слоеве, като използвате бутона "Създаване на нов слой" .

 4. Сега можете да рисувате кадри от бъдещата анимация върху подготвените слоеве. Като пример ще начертаем кръг с помощта на елипса, която на всеки слой ще се движи надясно и диагонално надолу с няколко пиксела.

Създаване на анимация

Когато всички слоеве с рамки вече са редактирани, можете да започнете да създавате анимация.

 1. За да работите, ще трябва да покажете инструменти за работа с анимирани картинки. За да направите това, отидете в горното меню в раздела "Прозорец" . Там ще видите елементите "Движение" или "Времева линия" - това е, от което се нуждаем.

  Хронологията трябва да се покаже. Ако все още не е там, не се притеснявайте. Погледнете в средата, ще има бутон "Покажи рамки" , щракнете върху него.

 2. Сега да видим колко рамки/слоеве сме начертали и да добавим необходимото количество. За да направите това, използвайте бутона "Добавяне на рамка" .

 3. След това работете с всеки кадър на свой ред. Трябва да промените настройките за видимост на слоя. Оставяйки видим само слоя, който е необходим за определена рамка.

 4. След това задайте стойността на „брой секунди“, която ще бъде разпределена за всеки кадър, когато анимацията започне. В нашия случай също ще заменим „веднъж“ с „постоянно“, така че анимацията да се повтаря:

 5. Това е всичко, анимираната картинка е готова. Можете да видите резултата от вашата креативност, като щракнете върху „Стартиране на възпроизвеждане на анимация“ (бутон „Пусни“).

  Ако всичко е наред, остава само да запазите документа във формат.gif.webp.

Ето как можете лесно да създавате анимация във Photoshop. Можете да създадете цели шедьоври, като намалите интервалите между кадрите и добавите повече кадри. Всичко зависи от въображението и желанието. Това беше само пример, за да ви покажа основите.

Надяваме се, че сте разбрали всичко. Ако не, тогава напишете за това в коментарите и нашият специалист определено ще ви отговори и ще разреши проблема.

Ще се видим в следващите уроци по Photoshop.

Категория: