Трудно е да си представим дизайнер без способността да създава четки във Photoshop. Това умение е неразделна част от постоянната работа в програмата.

Има 2 основни начина за създаване на четка във Photoshop, с които ви предлагаме да се запознаете в този урок:

  1. Пълен от самото начало;
  2. Използване на предварително направен чертеж.

Съдържание

  • Създаване на четка от нулата
  • Създайте четка от желания модел

Създаване на четка от нулата

Първо, най-накрая трябва да решите формата на четката, която ще създадете. За да направите това, решете веднага какви елементи ще включва. Тук няма ограничения и може да бъде почти всичко. Например, можете да използвате текст, комбинация от други четки или да използвате различни форми.

Най-лесният и често срещан начин да създадете четка от самото начало е да приложите текст. Нека поговорим за този метод по-подробно.

За да създадете трябва да: стартирате Photoshop. Трябва да се избере в менюто "Файл / Нов" ,

и след това задайте нужните настройки.

След това изберете инструмента за текст

и създайте текста, който ви трябва, като опция - адреса на сайта или нещо друго.

Следващата стъпка е да дефинирате с четка. Извършват се следните действия: в менюто изберете "Редактиране - Дефиниране на четка" .

След това въведете името на четката в полето „Име“ и щракнете върху „OK“.

Благодарение на тези действия четката ще бъде готова.

За да го изберете за по-нататъшна употреба, трябва само да изберете инструмента „Четка“ и този, който създадохме в горното меню с настройки, както е показано на екранната снимка:

Създаване на четка от избраната снимка

Например, ние отново взехме нашето лого като снимка, но можете да използвате всяка друга снимка, която трябва да подготвите предварително.

Защо често използваме нашето лого като рисунки? За да попречим на безскрупулни уеб администратори да копират безнаказано нашите статии, върху които работим.

И така, отваряме нашата рисунка и я отделяме от общия фон. Приложете инструмента Magic Wand.

Комбинацията от клавиши Ctrl+J ще ви позволи да прехвърлите част от избраното изображение на нов чист слой. Долният слой е най-добре запълнен с бяло. Получава се следното:

След като се уверите, че картината е подготвена, отидете на "Редактиране - Дефиниране на четка" .

Като цяло, когато изображението, от което ще направим четка, е готово, следващите действия са същите като в първия случай.

Вече говорихме за това къде да намерите създадената четка по-горе, така че не би трябвало да имате проблеми с това.

Разгледаните опции за създаване на четка във Photoshop определено ще бъдат полезни при работа с програмата. Като пример - за наслагване на водни знаци. Но можете да научите това по-подробно в нашия отделен урок:Как да направите и добавите воден знак към снимка във Photoshop

Категория: