Доста често искате да нарисувате стрелка върху изображение във Photoshop. Може да се наложи решаването на различни проблеми. Например, трябва да обърнете внимание на някоя област от изображението и да я маркирате.

В тази статия ще научите два от най-лесните начини за създаване на стрелка във Photoshop.

Съдържание: „Как да нарисувате стрелка във Photoshop“

  • Метод 1 - Инструмент за линии
  • Метод 2 - Инструмент за свободна форма

Метод 1 - Инструмент за линии

С този метод, за да направите стрелка, ще ви трябва инструментът "Линия" на Photoshop.

В горното меню на програмата ще видите настройките за избрания инструмент. Там е възможно да посочите размера на бъдещата стрелка. И също така е необходимо да посочите позицията на линията директно на самата стрелка (в края или в началото).

След като зададете всички параметри на бъдещата стрелка, не забравяйте да изберете цвета й.

Сега всичко е готово. Просто задръжте левия бутон на мишката и нарисувайте стрелка върху платното.

Метод 2 - Инструмент за свободна форма

Можете да направите стрелка във Photoshop по друг метод.

Изберете инструмента - "Произволна форма" .

След това посочете желаната стрелка в параметрите на инструмента, защото в допълнение към стрелките има много други различни форми (всякакви ромби, звездички, сърца и т.н.).

В областта на изображението, където искате да нарисувате стрелка, изберете точката, от която трябва да започне. Задръжте левия бутон на мишката и плъзнете стрелката към крайната й точка. Когато стрелката достигне желаната дължина, отпуснете бутона на мишката. В този случай е желателно да задържите бутона SHIFT. Тогава стрелата ще излезе в идеални пропорции.

Получената стрелка може да се редактира чрез натискане на комбинацията от бутони CTRL+T. Можете да го намалите или увеличите, като плъзнете маркерите, които се появяват. Освен това е възможно да промените посоката и да се завъртите.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала. Ще се видим в другите ни уроци.

Категория: