Често, когато работи с изображения във Photoshop, потребителят е изправен пред задачата да изреже част от изображението от източника. Това може да бъде абсолютно всеки предмет (човек, дърво, животно, предмет от интериора и т.н.).

В тази статия ще научите какви програмни инструменти се използват за решаване на подобни проблеми. И също така се запознайте с добър пример за такава работа.

Съдържание: „Как да изрежете обект във Photoshop“

 • Инструменти за изрязване на обекти от изображения
  1. Бърз избор
  2. Вълшебна пръчка
  3. Ласо
  4. Линейно ласо
  5. Магнитно ласо
  6. Перо
 • Практическа част: премахнете човека от изображението

Инструменти на Photoshop, от които се нуждаете

За да изрежете всякакви обекти от изображение във Photoshop, има няколко подходящи инструмента.

 1. Бърз избор

Този инструмент не е приложим във всички случаи. Изисква се избраният обект да има ясен контур. Тоест на местата, където обектът докосва основния фон, цветовата схема не трябва да се смесва. Харесайте снимката по-долу.

 1. Вълшебна пръчка

Това е инструмент, който може да се използва за избиране на всички пиксели, комбинирани с един цвят. Изборът може да бъде както съседни пиксели от един и същи цвят, така и всички пиксели от този цвят в изображението. Например, ако имате обикновен фон, можете лесно да го премахнете с магическа пръчка.

Изборът на целия фон с магическа пръчка е показан по-долу:

След това след избор натиснете DEL и получете прозрачен фон:

 1. Ласо

Инструментът е много специфичен и неудобен. Най-добре е да използвате инструмента за ласо само на графичен таблет. Опитайте сами и вижте дали тези думи са верни. Използването на ласото изисква изключително стабилна ръка.

 1. Линейно ласо

Удобно нещо, когато трябва да изберете обекти с прави ръбове. В други случаи безполезен инструмент.

 1. Магнитно ласо

Напомня по принципа си на "Бърз избор" , само че по-точно и с възможност за настройка. В резултат на това се създава линия по контура на обекта. Трябва да се използва само когато контурът е ясен и не е размазан. Същото като при бърз избор.

 1. Перо

Това е може би най-удобният инструмент за работа по избиране на всякакви обекти. Гъвкавостта на инструмента позволява да се използва за работа с обекти с всякаква форма и сложност.

Практическа част: премахнете човека от изображението

На практика ще се запознаете в детайли с последния инструмент - Писалката. Всички останали инструменти по принцип са интуитивни и ясни, но писалката изисква от потребителя да има умения и знания за работа с нея.

Това също е най-добрият инструмент за избиране на обекти. Най-добре е веднага да започнете да изучавате най-правилните и правилни подходи. Ето защо практическият пример е даден с помощта на инструмента Pen.

Първо, имаме нужда от изображение, с което да работим. Вземете например снимка на една от любимите ни актриси - Гал Гадот.

Нашата задача е да отделим образа на актрисата от околния фон.

И така, първата стъпка е да създадете слой с копие на оригиналното изображение.

Между другото, имаме отделен урок: Как да копирате слой във Photoshop

След това изберете "Pen" от лентата с инструменти и маркирайте точка върху снимката (където и да е в очертанията на актрисата). Тази точка ще бъде отправна точка. Изборът на обекта ще започне от него и в същата точка трябва да завърши.

В нашия пример обектът има закръгляния от двете страни на опорната точка. Необходимо е да ги кръжите възможно най-гладко с „писалката“. Да започнем да се движим надясно.

Много начинаещи правят грешката да работят със заоблени пътеки. Ако приемем, че колкото повече точки поставят, толкова по-гладка ще излезе линията. Това не е така, точно срещу точките, от които се нуждаете по-малко.След като определите радиуса на кривината на око, поставете следващата точка на известно разстояние от референтната.

След това поставете друга точка в центъра между първите две.

След това плъзнете в желаната посока, като задържите централната точка с мишката и натиснат бутона CTRL на клавиатурата.

По този начин преминете през всички сложни участъци от контура и изберете целия обект.

В случай, че контурът на обекта е изрязан върху изображението от платното (в нашия пример по-долу), той може да бъде изваден от платното.

Когато селекцията е завършена и пътят е затворен, щракнете с десния бутон вътре в него. След това в списъка, който се показва, щракнете върху „Направете селекция (Избор на област“ в нашия случай – Photoshop CC).

Задайте радиуса на перото на 0. Потвърдете действието, като натиснете бутона OK.

И така, избрахме фона на обекта.

Тук можете веднага да го изтриете с бутона DEL и сте готови. Но ние ще разгледаме по-сложен начин, за да разберем всички нюанси.

Селекцията трябва да бъде прехвърлена от фона към обекта, за да направите това, използвайте комбинацията от бутони CTRL+SHIFT+I.

След това трябва да изберете "Избор" - "Правоъгълна област" .

Най-горе, в опциите на инструмента, щракнете върху бутона Refine Edge - за версии на Photoshop CS. Ние правим този урок във Photoshop CC. Затова кликнете върху „Избор и маска“:

В резултат на това трябва да се отвори прозорец с настройки, където трябва да зададете необходимите параметри. Стойностите на параметрите за всеки конкретен случай могат да бъдат различни. Не боли да преместите границите на селекцията малко към обекта и да го изгладите. Тъй като селекцията може да е засегнала фоновите частици.

Потвърдете промените с бутона "ОК" .

Това е, просто натиснете CTRL+J (копирайте избраното изображение на нов слой) и сте готови.

Сега скрийте всички други слоеве и оставете само слоя Gal Gadot, без фон:

Надяваме се, че този урок ви е помогнал да научите как да изрязвате обекти и човек във Photoshop. Направихме това във Photoshop CC. Но стъпките ще бъдат практически същите за всяка друга версия на програмата, включително CS6 или CS5.

Категория: