Снимка, стилизирана като карикатура, изглежда доста необичайно и интересно. Резултатът ще бъде напълно уникално изображение. Такива снимки никога не излизат от мода и са доста популярни.

С определени умения и усърдие всяка снимка може да се превърне в карикатура. Трябва да се отбележи, че способността за рисуване и талантът на художника изобщо не са необходими за тази работа. Всичко, от което се нуждаете, е Photoshop и малко време.

В тази статия ще ви покажем как да създавате анимационни снимки във Photoshop.

Съдържание: „Как да направя анимационна рисунка от снимка във Photoshop“

 • Създайте анимационна рисунка от снимка
 • Стъпка 1 - подготовка на снимките
 • Стъпка 2 - оцветяване на картинката

Създайте анимационна рисунка от снимка

Искаме да насочим вниманието ви към това. Не всички снимки са еднакво подходящи за създаване на анимационна картина. Снимката трябва да е с добра яснота, ясно изразени контури, сенки и ярки светлини.

Например, ще направим снимка на популярна актриса - Алисия Викандер. Това изображение е с добро качество и ще свърши перфектно работата.

Работата по превръщането на снимка в рамка от анимационен филм се състои от две части - подготовка и оцветяване.

Първа стъпка - подготовка за снимка

На етапа на подготовка на снимка трябва да вземете решение за цветовата схема на бъдещата снимка. За да направите това, трябва да разделите цялата снимка на няколко области.

Нека разделим това изображение на следните зони:

 1. Фон. За фон на бъдещата картина изберете нюанс с номер 6f1d49.
 2. Сянка. Нека изберем сив нюанс за тази зона от цветовата палитра, например - 888888.
 3. Отблясъци. Да изберем цвят за тях, малко по-светъл от този за сенките - вземете 9e9e9e.
 4. Кожа. Нека изберем цвета, който е най-близо до нейния естествен, например d1af94.
 5. Контури на лицето. Всичко, което е в пряк контакт с лицето, ще обозначим с тъмен цвят, за по-голяма яснота на картината. Нашият цветен код е 2d2926.
 6. Нека направим очите абсолютно бели - FFFFFF, и почти черни дрехи - 1b1c1e.

За да работим, имаме нужда от инструмента за писалка. Подробности за този инструмент на Photoshop и неговото използване можете да намерите в съответната статия:

Инструмент за писалка на Photoshop: как се използва

Втори етап - оцветяване на картинката

За да превърнете снимка в карикатура, трябва да оградите всички елементи, избрани на подготвителния етап с инструмента Pen. След това запълнете тези области с избраните нюанси на цветовете. За да улесните задачата, препоръчваме да приложите един малък трик. Ще работим не с инструмента за запълване, а с коригиращи слоеве. Създайте слой "Color" и работете с неговата маска.

Нека започнем да оцветяваме нашата снимка. Описахме всички стъпки стъпка по стъпка, просто следвайте последователността по-долу.

 1. Направете копие на снимката.
 2. Създайте допълнителен коригиращ слой - "Нива" . Този слой ще е необходим за по-нататъшна работа.
 3. Създайте друг коригиращ слой - "Цвят" .
  В прозореца, който се показва, посочете желания нюанс в настройките.
 4. За да промените цветовете на фона и предния план, използвайте бързия клавиш D.
 5. Изберете маската на слоя "Color" и я запълнете с черно. За да направите това, използвайте клавишната комбинация - ALT+DELETE.
 6. Очертайте контурите на кожата с инструмента за писалка. важно! Изберете всички области с елемента кожа.
 7. Натиснете комбинацията CTRL+ENTER. Това действие ще преобразува пътя в селекция.
 8. Без да напускате маската на слоя "Color" , използвайте клавишната комбинация CTRL+DELETE. С това действие избраната област ще бъде боядисана в бяло.
 9. След това трябва да премахнете селекцията с помощта на комбинацията CTRL+D. След това направете този слой невидим, като щракнете върху окото до слоя. Наименувайте тази област „Всички кожи“.
 10. Създайте втори слой - "Цвят" (за сенки), като посочите желания нюанс (вижте палитрата в самото начало). Задайте опциите за смесване на Multiply и преместете плъзгача Opacity на 50%.
 11. Отидете до маската на този слой и я запълнете с черно. За да направите това, използвайте клавишната комбинация ALT+DELETE.
 12. В началото създадохме слоя "Нива" , сега той е точно това, от което се нуждаем. С този слой ще нарисуваме сенките. Щракнете два пъти с левия бутон на мишката върху миниатюрата на слоя "Нива" . И с плъзгачите, които се появяват, задайте необходимата наситеност на сенките.
 13. След това отидете на маската на слоя със сянката и щрихнете получените области със сенки с химикал и запълнете с предварително избрания цвят. Всичко е показано стъпка по стъпка на екранните снимки по-долу:

  Това завършва работата със слоя "Нива" за сега. Трябва да махнем отметката и да го скрием.
 14. „Да вървим“ по-нататък. Сега трябва да очертаем областите на изображението с бял цвят с химикал и след това да го запълним. Правим всичко по същия алгоритъм, както при елемента - „Цялата кожа“.
 15. След това направете това с тъмнокафявите и черните области. В нашия случай това е основно коса и други дребни детайли.

  Тук вече се получава нещо подобно на анимационна снимка:Заслужава да се отбележи, че правим това набързо, в името на урока. Следователно резултатът може да бъде много по-добър с усърдна работа, която изисква постоянство.
 16. Сега трябва да боядисаме дрехите в черно, така че правим същото с химикала и запълването, но върху дрехите.
 17. След това осветете зоната на акцентите, по аналогия със сенките. За да направите това, използвайте слоя "Нива" .
 18. Добавете още един нов слой, подобен на предишните. Върху него ще бъдат начертани акценти и контури на дрехите. Можете да използвате за много малки области не само „Pen“, но и други инструменти на Photoshop, като „Brush“ например.
 19. Работа с фона на картината. За да направите това, отидете до копието на снимката, създадено в самото начало на урока, и създайте нов слой върху този слой със запълване с желания цвят. В нашия случай цветният код е 6f1d49.
 20. Това е. Остава само да коригираме малките недостатъци с четка и нашата анимационна снимка е готова, благодарение на невероятните инструменти на Photoshop.

Както току-що видяхте, създаването на анимационна рамка от снимка във Photoshop не е проблем. Резултатът трябва да е сладка карикатура.

Отне ни около 40 минути. Ако похарчите върху картина с рисунка на най-малките детайли, тогава резултатът ще бъде напълно различен, несравним с това. Такава работа обаче изисква постоянство и много време. Първият опит ще отнеме много време. А с всяка следваща работа и натрупан опит, времето за работа ще намалява. След като напълните ръката си и малко практика, можете лесно да създадете цели шедьоври.

Категория: