За редактиране на изображения повечето потребители използват Photoshop. Тази програма има много голям брой различни функции и режими, които отварят много възможности.

В тази статия ще говорим как да използвате инструмента за запълване, ще разгледаме неговите разновидности и ще приложим знанията на практика.

Съдържание: „Как да попълним Photoshop“

 • Разновидности на пълнежи
 • Как се попълва

Разновидности на пълнежи

В Photoshop има няколко функции за прилагане на цвят - "Gradient" и "Fill" .

Тези функции могат да бъдат намерени в редактора, като щракнете върху „Кофа за пускане“. За да изберете желаното запълване, трябва да преместите курсора върху иконата и да щракнете с десния бутон на мишката. Ще се появи малък прозорец, съдържащ всички инструменти, които могат да се използват за прилагане на цвят.

За да добавите цвят към картината или да добавите форми и модели, е по-удобно да използвате функцията "Попълване" . Обхватът му е широк, например, когато трябва да направите фон, да нарисувате предмети или да създадете интересни абстрактни рисунки.

Ако трябва да използвате два или повече цвята при запълване, плавно преминаващи един в друг, трябва да изберете функцията "Градиент" . Този инструмент ви позволява да направите цветната граница почти невидима. Също така се използва широко за рисуване на граници или подобряване на цветовите преходи.

Доста лесно е да промените възможностите на използваните запълвания. Това ви позволява да изберете желания режим на запълване на картината или картините, разположени в нея.

Как се попълва

Когато работите в този редактор, трябва да вземете предвид вида на използваното запълване. За да не ви разочарова резултатът, е много важно да използвате правилния пълнеж и да го настроите възможно най-добре.

Параметри, които е важно да коригирате, когато използвате инструмента за запълване:

 1. Източник на запълване.Тази функция помага да зададете режима на оцветяване на цялата част от изображението, например пълно покритие на цвета или някакъв шаблон.
 2. Шаблон.Тази опция ви позволява да намерите желания шаблон, който искате да поставите върху изображението.
 3. Режим на запълване.Помага ви да изберете настройки за цветно запълване.
 4. Непрозрачност.Параметър, който ви позволява да регулирате степента на прозрачност на цвета.
 5. Tolerance.Параметър, който ви позволява да зададете близостта на необходимите цветове, а инструментът за съседни пиксели помага да се запълнят тесни пропуски, които са включени в толеранса.
 6. Гладко.Създава полузапълнен ръб между празнините, където едната е запълнена, а другата не.
 7. Всички слоеве.Запълва всички слоеве в палитрата с цвят.

За да настроите инструмента Gradient в графичния редактор на Photoshop, трябва:

 1. Изберете областта, която трябва да попълните и я изберете.
 2. Щракнете върху инструмента за градиент.
 3. Изберете цвят за запълване на фона и изберете основния тон.
 4. Поставете курсора в избраната област.
 5. Задържайки левия бутон на мишката, начертайте линия, колкото по-дълга е тя, толкова по-малко видим ще бъде преходът от един цвят към друг. Ако искате градиентът да е равномерен, задръжте натиснат клавиша SHIFT.

Ето как се получи при нас:

Възможно е да направите необходимите настройки за избрания режим на запълване. Можете да направите това в най-горното меню с настройки на избрания инструмент. Тук можете да регулирате наситеността, метода на смесване, стила, границите за запълване.

Работейки с цветни инструменти и прилагайки различни видове запълване, е възможно да получите интересни, необичайни резултати и висококачествени изображения.

Попълването се използва от професионалисти при всяка обработка на изображения, независимо от поставените цели. Най-често те използват редактора на Photoshop в работата си с изображения.

Категория: