Понякога трябва да копираме един или повече файлове/обекти/изображения или да ги копираме. Нека да видим как можете да направите това в Adobe Photoshop.

Съдържание: „Как да копирате файл, обект или изображение във Photoshop“

  • Метод 1
  • Метод 2
  • Метод 3
  • Метод 4

Метод 1

Задържайки клавишаCtrl трябва да щракнете върху миниатюрата на слоя. Процесът, който избира контура на обекта, ще бъде зареден. Това е най-лесният и често срещан метод, но има недостатъка, че не е най-бързият.

След това трябва да щракнете върху "Редактиране - Копиране" ,

след това отидете на Редактиране - Поставяне.

Използвайки функцията за преместване (клавиш V), трябва да позиционираме копието на файла на екрана така, както искаме да бъде. Този метод на копиране може да се повтаря многократно, т.е. можете да създадете толкова копия, колкото са ви необходими. Но в резултат на това ще бъде изразходвано много време.

Ако имаме ограничение във времето, можем да изберем по-бърз начин. След като изберете желания обект или слой, използвайте клавишните комбинацииCtrl C(за копиране) иCtrl V(за поставяне). Тези комбинации са познати на повечето напреднали потребители на компютри, защото се използват в много програми.Между другото, процесът на избор също може да бъде ускорен, благодарение на комбинацията от клавишни комбинацииCtrl+A

Метод 2

Трябва да отидем в секцията със слоеве и да преместим слоя надолу, където се намира бутонът за създаване на нов слой.

В резултат на това създаденото копие ще се появи на втория слой. И с помощта на клавиша за преместване (V) можем да позиционираме копието както искаме.

Метод 3

Изберете слоя и натиснете клавишната комбинацияCtrl + J, за да получите копие на избрания слой. След това трябва да преместите обекта, като натиснете клавиша (V). От всички изброени методи, този се счита за най-бързият.

Метод 4

Този метод се счита за най-практичен, тъй като копирането на файла няма да отнеме много време. Трябва едновременно да натиснете клавишната комбинацияCtrlиAlt, след което да щракнете върху която и да е част от екрана и да преместите копието на желаното място.

Готово! Удобството е, че не е необходимо да извършвате действия, свързани с активността на слоя и рамката и да използвате клавиша за преместване. Като задържим комбинацията, вече ще получим копие. Най-добре е да изберете този метод. Поне ние най-често използваме този метод.

Така научихме всички начини как да копираме файл/обект във Photoshop.

В нашия отделен урок „Как да копирате слой във Photoshop“ можете да научите всички начини за копиране на слоеве.

Категория: