За начинаещите потребители на Photoshop има твърде много въпроси относно работата с програмата, т.к. това е професионален редактор на снимки с почти неограничени възможности и е невъзможно да разберете всичко сами.

Но днес ще отговорим на един от най-простите въпроси: „как да увеличим размера на шрифта във Photoshop?“. Този урок ще бъде особено полезен за потребители, които искат да зададат шрифта на повече от 72 точки, защото. в стандартната селекция максималната оценка е 72.

Как да увеличите размера на шрифта

Програмата има възможност да увеличава размера на текста (шрифта) до максимум 1296 точки. И да направите това е съвсем просто. Трябва само да следвате инструкциите и внимателно да разгледате нашите екранни снимки.

Да започваме. Трябва да изберем „Прозорец“ в горното меню и след това да щракнете върху „Символ“.

Ще се появи палетата “Character”, в която можем да зададем желаните настройки за шрифта. Както можете да видите на екранната снимка, има много настройки, но ние се интересуваме само от промяна на размера на текста. Сега има число 80 pt:

За да зададете желаната стойност за размера на шрифта, трябва само да щракнете с левия бутон върху горната избрана област и да въведете число. Спряхме на 1100 pt.

Това е почти максималната стойност (макс.: 1296 pt), но все още можем да мащабираме шрифта. Ще ви покажем как да го направите професионално, а не като увеличавате размера на самото платно и т.н., както правят начинаещите. „Да тръгваме“:

  1. Изберете желания текстов слой и след това натиснете горещите клавиши CTRL+T. Ще забележите, че под горното меню ще се появи панел с настройки с полетата, от които се нуждаем „Ширина“ и „Височина“.
  2. Искаме да увеличим ширината и височината с 150% (можете да изберете всяка друга стойност), така че въведете това число в полето „W“. След това, до ширината, има икона на верига, върху която трябва да щракнете, за да запазите пропорциите на шрифта и да получите автоматично довършване „Височина“. Вижте екранната снимка по-долу:

    В резултат на това успяхме да увеличим размера на шрифта с 1,5 пъти. Можете да видите, че размерът му вече е 1650 pt, въпреки че самият Photoshop не ви позволява да го зададете по-висок от 1296.

По този начин, благодарение на този урок, вие ще можете да използвате огромни шрифтове в работата си и това определено ще ви бъде от полза, вече го знаем.

Ще се видим в следващите ни уроци.

Категория: