Повечето момичета често са недоволни от външния си вид, особено от това как изглеждат на снимките. Поради неправилно снимане или позиране, лицето може да стане по-закръглено, изпъкнало и да придобие неприятни черти, за разлика от реалния живот. Photoshop и този урок ще ви помогнат да поправите това. С него ще бъде възможно да премахнете "допълнителните" бузи и да направите лицето изискано.

Причината за нежеланата издутина в самия център на снимката е снимането от много близко разстояние. Ето защо, на първо място, е необходимо да се премахне този дефект, поради което лицето ще стане визуално по-малко.За нашия урок ще направим снимка на красива актриса - Мелиса Маккартни.

Съдържание

 • лифтинг на лицето
 • Финална обработка (лифтинг) на лице
 • Резултат

Първи етап на лифтинг на лицето

Да започваме. Можете да направите това в няколко стъпки:

 1. Създайте копие на оригиналния слой с изображение с помощта на клавишните комбинацииCTRL+J.
 2. Отидете в менюто" Филтър"намиращо се в горната част на прозореца. Изберете опцията" Коригиране на изкривяването".
 3. В прозореца на филтъра, който се показва, поставете отметка в квадратчето до" Автоматично мащабиране на изображението".“OK”няма нужда да щраквате. Останете в същия прозорец“Distortion Correction”и следвайте инструкциите.
 4. Изберете инструментаDistortion Removerили натиснете бързия клавишD.

  Кликнете върху платното и, без да пускате мишката, плъзнете курсора по-близо до центъра (Ако искате да намалите пълнотата, след това плъзнете отляво надясно, ако напротив - искате да добавите пълнота, след това отдясно наляво ).
  Изкривяването незабавно ще намалее и лицето ще стане по-малко.

Финална обработка (лифтинг) на лице

 1. Ако изкривяването на снимката е твърде голямо, тогава един филтър не е достатъчен. Допълнителен инструмент е опцията" Plastic", която може да бъде активирана чрез клавишните комбинацииShift+Ctrl+X.
 2. В прозореца на филтъра, който се показва, изберете инструмента" Warp"и оставете останалите настройки както са.
  Когато работите с тази опция, основното нещо е да изберете най-удобния размер на четката.Ако е твърде малък, тогава по време на работа ръбовете могат да останат „разкъсани“ и ще се виждат очевидни следи от Photoshop. Големият размер на четката е изпълнен с факта, че по-голямата част от лицето ще се движи.
 3. За да намалите визуално овала на лицето на снимката, трябва внимателно да преминете по целия контур на лицето. Просто задръжте левия бутон на мишката и плъзнете в желаната посока.
  За да изглеждат новите пропорции реалистични, преминете и през носа.Ако някой удар е изпълнен неправилно, по погрешка или незнание - няма проблем. Можете да отмените последната операция с клавишитеCTRL+Z.

Резултат

В резултат на това, след всички манипулации, лицето на нашата актриса на снимката значително се намали, а очите и устните й станаха по-изразителни на фона на други черти на лицето:

Предлагаме да сравним снимки преди и след нашата обработка:

Така с помощта на Photoshop само за няколко минути направихме лицето на снимката много по-тънко.

Категория: