Лентата с инструменти във Photoshop е специален прозорец, който съдържа необходимите инструменти за работа, групирани по сходни функции.

Обикновено панелът се намира от лявата страна на работната зона на програмата, но потребителите имат възможност да го поставят на всяко удобно за тях място.

Често се случва лентата с инструменти да изчезне.Причината за това може да са грешки или повреди на самата програма или неправилни действия на потребителя. Такова явление се случва доста рядко, но дори и за кратко време липсата на такъв важен елемент може да причини много неудобства, тъй като без този панел работата в програмата няма да работи.

За да коригирате ситуацията, се препоръчва да използвате клавишни комбинации, но не всички потребители знаят за тяхното съществуване.

Как да върна лентата с инструменти вляво

Ако внезапно в началото на работа или по време на нормалното стартиране на програмата лентата с инструменти внезапно изчезне и дълго време не се показва на обичайното си място, можете да рестартирате Photoshop и ако възникне грешка , тогава с такава манипулация ще бъде елиминиран. Грешката може да възникне по различни причини. Например поради "счупени" инсталационни файлове или защото антивирусът забрани на програмата да използва данни от ключови папки или дори ги изтри.Ако рестартирането на Photoshop не работи, следвайте тези стъпки:

  • Трябва да отидете в менюто" Прозорец"и там да намерите елемента, наречен" Инструменти", след което да поставите отметка пред него, ако не беше там преди;
  • Ако срещу „инструменти“ е имало квадратче за отметка, можете да опитате да го премахнете, след което да го инсталирате отново и да рестартирате програмата. Най-често такива манипулации помагат да се върне лентата с инструменти на мястото й. Ако това не се случи, тогава най-вероятно трябва да преинсталирате програмата.

Всички горепосочени препоръки са подходящи дори за потребители, които са свикнали да използват клавишни комбинации при избора на инструменти за работа във Photoshop. За по-голямо удобство е най-добре да премахнете напълно лентата с инструменти, за да не може да се загуби и ще има повече място в работното пространство.

Ако програмата често се срива, дава различни видове грешки, тогава трябва да мислите, че е време да смените комплекта за разпространение или да преинсталирате Photoshop. Когато програмата е основният начин за печелене на пари, тези проблеми не трябва да се оставят незабелязани, защото това може да доведе до стагнация в работата и, следователно, до загуби. И най-добре е винаги да използвате програмата, която идва с лиценза за професионална употреба на Photoshop.

Категория: