За да донесат книга или курсове успех и пари, трябва да отделите време не само за създаването им, но и за продажбата им. Външният вид на продукта играе важна роля в това. Ярката и стилна корица е много по-вероятно да привлече вниманието на купувача. Дизайнерът може да предостави услуга за създаването му, но, разбира се, ще поиска впечатляваща награда. Въпреки това, винаги е възможно да направите сами корица във Photoshop.

Този урок ще ви научи как да създадете корица за готов продукт/кутия за книга, която може да бъде поставена на продуктова карта в онлайн магазин или като рекламен банер.

Не се страхувайте от липсата на умения за работа в програмата, защото има готови решения - действия.

Имаме отделен мини урок по тази тема: „Как да добавите и използвате действие във Photoshop“

С тяхна помощ можете да създавате висококачествени корици не по-лоши от професионалните дизайнери. В интернет има много опции за екшън игри с корици. Вече имаме много доказани комплекти, с които да работим.

Съдържание

  • Избиране и зареждане на действие
  • Работа по дизайн на книга/курс
  • Преобразуване на корицата/резултат

Да започваме!

Първо, малък, но полезен съвет! За да работят правилно действията, по-добре е да смените езика във Photoshop на английски. За да направите това, в менюто" Photoshop - Настройки"изберете раздел" Интерфейс" и сменете езика. След това програмата трябва да се рестартира.

Няма да правим това, за да ви направим този урок по-ясен, но в същото време всички имена на менюта и функции ще бъдат дублирани на английски.

Избиране и зареждане на действие

Отидете в менюто" Прозорец (Прозорец)"и изберете" Операции (Действия)" .

Ще се отвори палитра, в която трябва да кликнете върху иконата, маркирана на снимката по-долу. От падащите редове изберете" Зареждане на действия" .

В този прозорец намерете папката с подготвени действия, щракнете върху това, от което се нуждаете и натиснете“Open (Load)”.

Действието се появи в палитрата.

След това щракнете върху иконата с триъгълник до знака на папката с името. Това ще разкрие операциите на нашето действие.

От отворените операции трябва да изберем" Стъпка 1". След като започнем действието с бутона" Играй" .

След малко ще се появи изрязана заготовка на бъдещата корица на нашата кутия, където можете да добавите свои собствени снимки, да ги коригирате по размер и да експериментирате с текст и фон.

Работа по дизайн на книга/курс

Време е да работим върху дизайна на корицата. Нека изберем за тема много живописната и известна арменска планина „Арарат“.

Изображението трябва да бъде поставено върху всички слоеве. След това използвайте клавишната комбинацияCTRL+T, за да разтегнете картината.

Следвайки указанията, отрежете излишното, ако е необходимо. В нашия пример ще оставим всичко както е. Единственото нещо, от което се нуждаем, е да създадем нов слой над фона, да го запълним с нашия характерен цвят и да зададем непрозрачност на 80%, така че текстът на корицата да е лесен за четене. Между другото, след като обработите фона, преместете текстовите слоеве върху фона.

Дизайн на всички части на корицата и подвързията. Ако нямахме фон на всички части на корицата, тогава ще трябва да създадем нов слой и, като го запълним с желания цвят, да го поставим под предварително полученото изображение. Но, отново, в нашия случай тази стъпка не е необходима.

Подготвителният етап завършва с типография. Използвайки шрифт, който желаете, поставете името на автора, заглавието на книгата / курса, кратко описание на задната страна и друга необходима печатна информация върху празното място.Шрифтът, използван в примера, е “Fira Sans”и“Arial”

Преобразуване на корицата/резултат

Върнете се в палитрата, изберете" Стъпка 2"и натиснете отново бутона" Пусни" .

Изчакване за завършване на процеса.

Това е страхотно покритие на курса, нали? Остава само да изберете подходящия формат и да запазите (“Файл” ->“Запиши като”).

Понякога може да се нуждаете от снимка с прозрачен фон. За да направите това, трябва да премахнете видимостта от фоновия слой (най-долния).

Сега можете да използвате лесен начин за създаване на корици за вашите книги и курсове, без да харчите пари и много време в търсене на "професионалисти" .

Категория: