Всеки от нас е запознат с международния формат на хартията -A4 (съотношение: 210x297 мм.). Всеки го използва, т.к. това е най-често срещаният размер за отпечатване на файлове и документи на принтера.

Най-популярният графичен редактор Photoshop предоставя и възможност за създаване на нови проекти във формат А4. Като изберете предварително зададен шаблон, програмата ще зададе необходимата разделителна способност (300 пиксела на инч) и размери за формата по подразбиране.

Всичко, от което се нуждаете за това, е да създадете нов документ:

По време на настройките на бъдещия документ трябва да изберете необходимите параметри. А именно:“Print”->“A4”(Правим това във Photoshop CC. Стъпките са подобни в CS6 и други версии). Вижте екранната снимка по-долу:

ВАЖНО!Когато документът вече е създаден, не забравяйте да оставите място отляво за последващото му архивиране. Приблизително отместване -20mm.

Да видим как можем да го направим:

В главното меню изберете: “Преглед”->“Ново ръководство”.

Задайте следните параметри:“Orientation - Vertical”,“Position - 20 mm”.


Моля, имайте предвид, че„Позиция“трябва да съдържа точно милиметри. Ако това не е така, тогава можете да щракнете с десния бутон върху линийката (щракнете с десния бутон) и да изберете“милиметри”в падащото меню

Сега знаете всичко, което трябва да знаете за създаването на нов документ във Photoshop във форматA4.

Категория: