Случвало ли ви се е, когато работите с Photoshop, да не ви се налага да използвате селекцията на обекти? Сигурни сме, че не, защото това също е неразделна част от основните умения при работа с изображения в програмата.

За какво е? Най-често селекцията се използва за копиране и изрязване на обекти или за запълване и очертаване на пътеки. Като цяло можете да изброявате предимствата за дълго време, но нека да се заемем с бизнеса.

Благодарение на този урок ще научите как да избирате обект във Photoshop строго по пътя, като използвате няколко метода.

Съдържание

 • Избирайте обекти по различни начини
  • Бърз избор с клавишни комбинации
  • Вълшебна пръчка
  • Бърз избор
  • Магнитно ласо
  • Линейно ласо
  • Обикновено ласо
  • Перо
 • Заключение

Избирайте обекти по различни начини

Бързо избиране с бързи клавиши.Този метод е подходящ за предварително изрязани обекти, които са на отделен слой, най-често прозрачен. За да изберете обект, просто щракнете върху слоя, на който се намира, като задържите клавишаCTRL

Ако сте направили всичко правилно, Photoshop ще избере всички обекти на слоя. Вижте екранната снимка по-долу:

Вълшебна пръчка.Този метод също няма да ви се стори труден. Ще ни трябва инструментът„Magic Wand“.

Благодарение на този инструмент, ние автоматично ще изберем областта, която съдържа цвета, върху който сме кликнали. Този метод е идеален за отделяне на желания обект от фона (фонът трябва да е плътен).

Бърз избор. Този инструмент е в същата група като “Magic Wand”, но се различава по това, че благодарение на него можете да изберете определена част от солиден обект.

Магнитно ласо.Благодарение на инструмент като„Ласо“, можете да избирате обекти не само с различни цветове, но и с различна фактура. Изключението в групата ще бъде" Magnetic Lasso"(необходимо е само за работа с границата между тоновете).

Екранната снимка по-долу ясно показва как работи "Магнитното ласо" - залепва по краищата на обекта.

Праволинейно ласо. Въз основа на името можете да познаете, че този инструмент е идеален за работа с прави линии. контури с извивки, които не можете да създадете с него. Ако задачата ви е да изберете геометрични фигури, състоящи се от прави страни, тогава „праволинейното ласо“ е добър помощник.

Ласо. Благодарение на стандартното ласо можете да изберете всякаква форма от всякаква форма, защото. този инструмент може да се управлява само ръчно.

Но всички тези инструменти имат недостатък - неточен избор, който изисква допълнителна работа по-късно.

Изборът на професионалистите -“Перо”. Благодарение на този инструмент и определени умения ще можете да правите „хирургически“ селекции.

Благодарение на писалката вие също ще можете да промените определена част от селекцията по всяко време, което е много важно, защото няма да се налага да избирате обекта отново поради грешка.

Ако искате да научите повече за този инструмент, имаме урок: Как да използвате писалката във Photoshop

Заключение

В началните етапи вероятно ще се справите с „простите“ инструменти „Magic Wand“, „Quick Selection“и" Ласо" само с него можете да работите със сложни изображения/проекти във Photoshop.

Категория: