Ако сте на тази страница, значи най-вероятно сте активен член на партньорски програми или имате собствен онлайн магазин. И в двата случая имате нужда от рекламни материали, за да рекламирате вашите продукти/услуги на различни платформи.

Това е следващият ни урок за Photoshop. И точно сега ще разкажем и покажем стъпка по стъпка как да създадете банер с размери 300x600 пиксела. Този размер обикновено се използва в странични ленти (странични ленти) на уебсайтове.

Например, нека вземем изображение на слушалки от SONY и да го качим в проекта:

Това ръководство няма да ви покаже техническата страна на проблема, а методологията, по която трябва да създавате банери във Photoshop.

Съдържание

  • Какво трябва да знаете
  • Форматиране на шрифтове
  • Работа с фона
  • Симетрия на обектите
  • Резултат

Какво трябва да знаете

  1. За да е висок CTR (click through rate) е необходимо банерът да е много контрастен, така че да не се слива по никакъв начин с цялостната цветова схема на сайта, но в същото време не заслепява в очите.
  2. Не описвайте подробно всичко, което знаете за продукта - това само ще отблъсне потребителя. Най-важното нещо, което хората искат, е да знаят името на продукта, цената му и дали има отстъпка/промоция.
  3. Банерът трябва да има задължителен призив за действие. Обикновено това обаждане е думите „Купете“, „Поръчайте“ или „Още“.
  4. Колкото и креативни да сте с банера, основното изображение (продукт) трябва да бъде в центъра на вниманието.

Въз основа на горното, оформление на банер 300×600 ще изглежда така:

Можете да намерите снимки за банер и в изображения на Google, но е по-добре да направите снимка в сайта на доставчика/продавача. Вземете и логото от там.

Що се отнася до бутона, той може да бъде изтеглен и от Google Images, но няма да ни е трудно да го създадем във Photoshop.

Нека добавим тези 3 елемента:

Форматиране на шрифтове

Вижте също:„Как да преоразмерите изображение във Photoshop CS6 и CC“

При създаването на банер е необходимо да се съблюдава неговата привлекателност. За това всичко трябва да е плюс или минус симетрично и е желателно да създавате надписи с един шрифт. В нашия случай използвахме Fira Sans. Това, разбира се, не се отнася за лога и бутони с матрици.

Трябва да решите цвета на шрифта. Ще вземем малко тъмен нюанс от самите слушалки, но можете да вземете и тъмно сиво или черно. Въпреки че е по-добре да избягвате директно 100% черно.

Работа с фона

Мнозина ще спрат на предишната стъпка, но това е грешно, т.к трябва да придадете малко стил и блясък на банера, особено когато фонът е бял, а това е точно нашият случай. Необходимо е поне да изберете границите на банера. Да започваме.

Вземете инструмента„Градиент“:

В настройките на инструмента задайте прехода от светло сиво към прозрачно и изберете типа градиент„Радиален“.

Остава само да запълним фона. Ако не знаете как да работите с този инструмент, тогава ви съветваме първо да прочетете този урок: Как да запълните фона във Photoshop CS6 и CC

Получихме следния резултат след попълване:

Важно!Каквито и действия да предприемете по дизайна, основното е основната информация да е лесна за четене и да е на преден план.

Симетрия на обектите

Вижте също:“Как да изберете слой във Photoshop”

За да бъде един банер завършен и да изглежда спретнат, си струва да отделите време за изграждане на симетрия. Затова местим малко предмети.

За целта включваме линийките и благодарение на водачите подравняваме обектите:

Сега можем да кажем, че банерът е готов:

Имайте предвид, че използването на червени цветове вместо сини ще увеличи ангажираността на потребителите.

Това е! Благодарение на Photoshop и лесни стъпки успяхме бързо да направим банер. Надяваме се, че този урок ви е помогнал. Чувствайте се свободни да задавате въпросите си в коментарите.

Ще се видим в следващите ни уроци!

Категория: