Добре дошли в следващия ни урок за работа в най-популярния фоторедактор. В тази статия ще разгледаме по-отблизо как да намалим лицето на Photoshop.

Вече имахме подобен урок: „Как да направим лице по-тънко във Photoshop: лифтинг стъпка по стъпка“. Но днес е малко по-различно.

Факт е, че този урок беше за коригиране на различни части на лицето и главата, подходящи за портрети или просто снимки с добро качество, направени от близко разстояние.

И този път няма да работим върху конкретна зона, а ще коригираме цялото лице. В този случай трябва да се уверите, че части от лицето не са особено деформирани.

Съдържание

  • Подготвителен процес
  • Малко лице
  • Резултат

Подготвителен процес

Първо трябва да вземете решение за снимка. За този пример ще направим снимка на един от любимите ни актьори - Джон Хил.

След като отворите изображението във Photoshop, както винаги, трябва да създадете копие на слоя, с който трябва да работите. За да направите това, използвайте горещите клавишиCTRL+J.

След това отидете на лентата с инструменти и изберете „Pen“, за да подчертаете лицето на нашия актьор.

Няма да се спираме на момента на избора. Ако не знаете как да работите с химикал, тогава имаме отделен урок за вас по тази тема:„Как да използвате химикал във Photoshop“

И така, вижте избраната област, която получихме:

Сега имате нужда от„Избор на област“. За да направите това, щракнете с десния бутон върху вътрешната част на контура и в менюто, което се отваря, изберете съответния елемент.

В прозореца, който се отваря, оставете всичко както е и щракнете върху „OK“ (вижте екранната снимка по-долу).

След това трябва да вземете инструмента за избор“Правоъгълна област”.

Върнете се към нашата снимка и щракнете с десния бутон върху вътрешността на избраната област и изберете„Изрязване до нов слой“.

Въз основа на името на самата функция е ясно, че избраната част от лицето ще бъде на нов, автоматично създаден слой:

Малко лице

Когато всичко е готово, можете да преминете директно към намаляване на лицето. За да направите това, трябва да извикате инструмента" Free Transform", като използвате клавишните комбинацииCTLR+Tили през менюто"Редактиране" .

В панела с настройки на инструмента въведете необходимите стойности за ширина и височина. защото искаме да намалим лицето и да го направим незабележимо, въвеждаме стойност от поне 95%. Нашите стойности са:ширина - 95%,височина - 97%.

Ето как изглежда всичко:

Остава да приложите промените, като натиснетеENTER или като щракнете където и да е върху платното.

Сега трябва да премахнете видимостта от фоновия слой и да попълните областите на лицето, които са изчезнали при намаляване.

Отидете до копието на фоновия слой (този без лицето). След това в главното меню изберете“Филтър” ->“Пластмаса”.

Ще се отвори голям прозорец с множество настройки. Но имаме нужда от елемента „Допълнителни параметри“. Поставете отметка до него, за да го активирате и въведете необходимите параметри (вижте екранната снимка по-долу).

След това, без да затваряте прозореца с настройки, в лявата лента с инструменти вземете" Deformation"и задайте подходящия размер на четката в квадратни скоби ([- намалява размера,] - увеличава размера).

Започнете да свивате изображението по краищата на избраната област, докато запълним прозрачните празнини около лицето.

След като няма повече празнини между слоевете, трябва да приложите промените, като натиснете“OK”.

Резултат

Както виждате, резултатът се оказа много добър. Едва ли някой ще може да определи, че сме намалили лицето на актьора във Photoshop.

Сега нека сравним оригинала и нашата версия:

Между другото, на снимката вдясно прическата също се е променила - станала е по-великолепна.

Така че сега имате още един начин да намалите лицето в Adobe Photoshop.

Ще се видим в следващите ни уроци!

Категория: