Помните ли, че преди беше много популярно да поставяте лицата си върху лицата на известни личности и не само? Обикновено за това се използват готови шаблони - снимка с изрязано лице и най-често без фон. Сега това е по-рядко, но понякога можете да видите подобни модели, изработени от картон / дърво дори в паркове и по градските улици. Въпреки възрастта на тази шега, хората идват, вкарват лицата си в дупката, където липсва лицето на героя, и правят снимка.

Както вече разбрахте, този урок ще бъде изцяло посветен на това как да вмъкнете лице в друга снимка / шаблон във Photoshop. Въпреки че методът по-долу е подходящ и за обикновени снимки, пример ще бъде даден в шаблона за снимки.

Съдържание: „Как да вмъкна лице в шаблонна снимка във Photoshop“

 • Стъпка 1: Изберете шаблон и лице
 • Стъпка 2: Приложете лицето към шаблона
 • Стъпка 3: Корекция на цвета
 • Резултат

Стъпка 1: изберете шаблона и лицето

Заслужава да се отбележи, че прекарахме много време в търсене на подходящ шаблон, който идеално да пасва на избраното лице. Намерихме и двете изображения в публичното пространство.

Ето как изглежда нашият шаблон:

И ще вземем назаем лице от един много известен футболист - Зинедин Зидан.

Стъпка 2: Приложете лицето към шаблона

 1. Първо, както винаги, отворете желания шаблон във Photoshop. След това плъзгаме снимка с нашия футболист в същия документ. Незабавно плъзнете слоя шаблон върху слоя лице.
 2. След това трябва да извикате инструмента „Безплатна трансформация“ с помощта на бързите клавишиCTRL+Tи благодарение на рамките да разтегнете/увеличите/намалите/завъртите изображението с лицето, докато не се побере в шаблона възможно най-добре.
  В нашия случай наслагването се оказа почти перфектно, не можете да кажете нищо. Но има още работа за вършене. „Да вървим“ по-нататък.
 3. За слоя с лицето на футболиста създайте маска.
 4. След това в лентата с инструменти изберете“Четка”.

  В горния панел с настройки, под главното меню, задайте необходимите стойности. В нашия случай това е твърда кръгла четка.
  В цветовата палитра изберете черно като основно.
 5. Остава да кликнете върху маската на слоя, като по този начин я изберете и рисувайте върху допълнителните части на изображението с лицето върху платното. Ние почти нямахме такива зони, които да се нуждаят от обработка, така че просто, за всеки случай, боядисахме зоната около лицето.
 6. След това трябва да направите същата процедура със слоя шаблон.
  Получи се доста добре.

Стъпка 3: Корекция на цвета

Тази стъпка е много важна, защото най-често лицето ще се различава по нюанс от шаблона. В нашия случай отново всичко се получи почти идеално като цветове, но има още какво да се коригира.

 1. Изберете слоя с нашето лице в палитрата със слоеве и създайте нов коригиращ слой „Hue/Saturation”.
 2. Ще се появи прозорец с настройки, където ще трябва да си поиграем с параметрите. Необходимо е тена да се доближи до цвета на ръцете на нашия шаблон. В нашия случай ще трябва да коригираме наситеността и нюанса в нюансите на червеното:
  Сега, както виждате, цветовете съвпадат почти перфектно:
 3. Последна стъпка - добавете допълнителен коригиращ слой „Криви“ върху всички слоеве в палитрата,и огънете правата линия в свойствата, според екранната снимка по-долу (в нашия случай):

Резултат

И сега можем да се възхищаваме на финалната версия за вмъкване на лице в шаблон за PNG снимка във Photoshop.

Между другото, един добър Джеймс Бонд излезе от Зидан. Благодарение на програмата и вашето въображение можете да вмъквате лица не само в готови шаблони, но и в любимите си снимки.

Това е! Ще се видим в следващите ни уроци!

Категория: