Трудно е да си представим работа във Photoshop без избор, защото това е една от основните функции при изпълнение на всяка задача в програмата. Но инструментите за избор са познати на всички.

И този урок е за обръщане на селекция във Photoshop.

„Да тръгваме!“

Съдържание

 • Избиране и обръщане на процеса
 • Резултат

Избиране и обръщане на процеса

 1. Например, нека вземем пример с едноцветен обект, разположен на цветен фон.
  Трябва да отделим нашия сив квадрат от фона.
 2. За да направите това, вземете лентата с инструменти“Magic wand”

  и изберете обекта. Многократно сме използвали този инструмент в нашите уроци, така че няма да се спираме на този процес.Ако все пак не знаете как да го използвате, имаме отделна статия „Избор на обекти във Photoshop“, в която анализираме подробно различните методи за избор, включително магическата пръчица. Тук избрахме нашия обект:
 3. След натискане на клавишаDELETEизбраният обект ще бъде изтрит и трябва да изтрием фона. Тук се обръщаме към инверсията. За да направите това, отидете в главното меню“Избор”->“Инвертиране”Можете също да извикате тази функция с клавишни комбинацииCTRL+SHIFT+ I

  Когато извикате инвертиране, ще забележите, че сега не само обектът е избран, но и цялото платно около периметъра. Това означава, че сега, сега ще бъде възможно да изтриете всичко, освен самия обект, който сме избрали с магическа пръчка в самото начало.
 4. НатиснетеDELETEи получете незабавни резултати.

Резултат

Значи вече знаете как да обърнете селекция във Photoshop и за какво служи.

Ще се видим в следващите ни уроци!

Категория: