Когато работите във Photoshop, често се налага да намалите размера на обработвания обект, за да се впише възможно най-добре в общата картина.

В този урок ще разгледаме по-отблизо как да намалим размера на обект във Photoshop, благодарение на най-простите стъпки.

Нека вземем за пример произволен обект на прозрачен фон. В нашия случай това ще бъде нашето лого.

Сега нека продължим директно към намаляването на размера на нашия обект (лого).

Съдържание

  • Как да намалим размера на изрязан обект във Photoshop
    • Метод 1: „Мащабиране“
    • Метод 2: Безплатна трансформация

Метод 1: „Мащабиране“

В главното меню изберете“Edit” ->“Transform” ->“Scaling”.

След като селекцията е направена, около нашия обект ще се появи рамка с маркери в ъглите и в центъра на всяка страна. Благодарение на точно тези маркери ще променим размера на нашето лого. За да предотвратите изкривяване на пропорциите, по време на процеса на намаляване трябва да задържите клавишаSHIFT

Също така можете да редактирате размера на обекта благодарение на горния панел с настройки, след като изберете„Мащабиране“Тук можете да въведете точни процентни стойности в съответните полета“ width”и“height” Можете да попълните едно поле, но трябва да щракнете върху бутона за заключване, за да запазите пропорциите.

Метод 2: Безплатна трансформация

Използваме този инструмент в почти всеки урок, защото може да се извика не само през главното меню

но също и благодарение на комбинацията от клавишни комбинацииCTRL+T и неговата функционалност не се ограничава до преоразмеряване. Free Transform може също да завърта и изкривява обекти.

Но няма да навлизаме в подробности в този урок как работи този инструмент, т.к. имаме отделен урок по тази тема, който можете да изучавате, ако желаете.

Значи вече знаете 2 метода, чрез които можете да намалите или преоразмерите всеки изрязан обект/изображение във Photoshop. Направихме това във Photoshop CC 2018, но тези методи ще работят и за CS6 и други версии на програмата.

Ще се видим в следващите ни уроци!

Категория: