Лицето на всеки човек е индивидуално, а чертите на лицето са уникални. Именно комбинацията от черти на лицето определя индивидуалността и оригиналността на външния вид. Понякога обаче става необходимо да промените нещо в образа на човек на снимка. Било то очи, устни, форма на вежди или нос. Тази статия е за това как да намалите носа на снимка с помощта на инструментите на Photoshop.

За тази цел в приложението Adobe Photoshop е разработен специален филтър, наречен "Plastic" . Целта на този филтър е да промени размера и други параметри на елементите на изображението, като използва метода на деформация и изкривяване.Въпреки това, не всички потребители ще могат да използват правилно този инструмент, тъй като изисква определени умения и знания.

Вече имахме подобен урок, в който използвахме този инструмент, който можете също да гледате и изучавате:

Но има много по-лесен начин да направите същото. Това е инструментFree Transform.

Нека анализираме този метод, използвайки практически пример. Ще направим снимка на един невероятен актьор - Робърт Де Ниро.

Трябва да му свием носа. Е, да започваме.

Съдържание: „Как да направите носа си по-малък във Photoshop“

 • Подготовка на снимката
 • Прилагане на безплатна трансформация
 • Завършване

Подготовка на снимката

 1. Първо трябва да създадем копие на оригиналния слой. За да направите това, изберете слоя и задръжте на клавиатуратаCTRL+J.
 2. Сега изберете областта, която искате да промените по всеки удобен начин. Ще използваме инструмента за тази цел" Pen"ВАЖНО!използвайте инструмента pen във Photoshop”.Въпреки това, няма значение какъв инструмент използвате тук, важна е само точността на избора на областта. Както можете да видите в примера, ние избрахме не само самия нос, но и тъмните области по неговите краища.
  Това е необходимо, за да няма впоследствие резки граници и всичко да изглежда естествено.
 3. Освен това, трябва леко да засенчите цветовете. За да направите това, задръжте натиснати бутонитеSHIFT+F6на клавиатурата и в появилия се прозорец въведете стойността 4.

Прилагане на безплатна трансформация

Вижте също:Безплатна трансформация във Photoshop: функции и приложения

Сега, когато нашата снимка е готова, можем да продължим директно към намаляване на носа на модела.

 1. Използвайте клавишната комбинацияCTRL+T, за да извикате безплатна трансформация. След това щракнете с десния бутон върху вътрешността на избраната област и изберете "Деформация" от появилото се меню.
  С тази функция можете да местите и променяте формата на обекти в избраната област.
 2. Сега плъзнете всяка страна на носа в желаната посока, докато се постигне оптимален резултат.
 3. Когато носът вече е заел желаната форма, приложете промените, като натиснетеENTER. След това премахнете селекцията, като използвате комбинациятаCTRL+D. Получаваме следния резултат:
  Да, можете да кажете, че носът на Робърт е по-голям, но същността на урока не е кой подхожда и кой не. Става дума за възможностите на програмата. „Да вървим“ по-нататък.

Завършване

Вижте също:“Как да направите огнен текст във Photoshop”

За да скриете напълно следите от граници, трябва да изпълните следните стъпки.

 1. Натиснете на клавиатуратаCTRL+SHIFT+ALT+E, за да създадете обединено копие на слоевете.
 2. Следваща снимкаЛечебна четка
  и като държите натиснат клавишаALTна клавиатурата, щракнете с мишката на място близо до видимата граница и след това щракнете върху самата граница. След като всичко е направено, получаваме отлична версия на снимката, върху която не се забелязват следи от Photoshop.

Важно!За повече информация как да работите с Healing Brush вижте този урок: Как да използвате Healing Brush във Photoshop.

Сега нека сравним оригиналната снимка с нашата версия, където намалихме носа на актьора:

По абсолютно същия начин можете да промените размера и деформирате други обекти/елементи в изображението. Това завършва нашия урок, препоръчваме ви да го консолидирате на практика.

Вижте също:
Как да върнете лентата с инструменти обратно във Photoshop Как да подстрижете косата във Photoshop CS6 и CC

Категория: