Спонтанно направените снимки често съдържат ненужни елементи, различни дефекти и различни детайли, които не бихме искали да видим на снимката. Много потребители се чудят как да премахнат елементи, които случайно са попаднали в рамката от снимка. В тази статия ще отговорим на този въпрос и ще ви научим как да разрешите подобен проблем ефективно и бързо.

Съдържание

 • Премахване на ненужни елементи/обекти от снимка в Adobe Photoshop
  • Премахване на бутона
  • Възстановяване на текстурата с печат

Премахване на допълнителни обекти/елементи от снимка в Adobe Photoshop

В този практически урок ще използваме трите инструмента на графичния редактор на Photoshop. Основните инструменти ще бъдат" Stamp"и" Content-Aware Fill", а за спомагателната функция ще използваме инструмента"Химилка ".

Премахване на бутона

 1. Отворете желаната снимка в програмата и направете копие на слоя с клавишната комбинацияCTRL+J. За пример избрахме снимка на очарователната Гуинет Полтроу.
 2. В нашия практически пример няма допълнителни подробности. Но да кажем, че това е копчето от горната дясна страна на сакото на актрисата. Нека увеличим, за да улесним работата по изображението. За да направите това, използвайте комбинацията от бутониCTRL+”плюс”.
 3. След това изберете областта на допълнителния елемент заедно със сенките с помощта на инструментаPen.
  Можете да научите повече за това как да работите с инструмента в този урок:
 4. След като обектът е избран, щракнете с десния бутон в областта за избор. В списъка, който се показва, щракнете върху" Избор на област (Създаване на селекция)".

  В прозореца, който се показва, задайте стойността на параметъра „Радиус на перото“ на 0 пиксела и щракнете върху „OK“.
 5. Сега задръжте клавишната комбинацияSHIFT+F5на клавиатурата и изберете" Съдържание"->" Content-Aware”.
  Потвърдете действието, като щракнете върху OK и след това премахнете селекцията, като използвате клавишната комбинацияCTRL+D.
 6. В резултат на предприетите действия допълнителният детайл изчезна от снимката:
  Но загубихме малко текстура на мястото, където премахнахме допълнителния елемент. И ако в нашия случай това не е толкова забележимо, то доста често такива места са поразителни. Това може лесно да се поправи с инструмента за печат.

Възстановяване на текстурата с печат

Принципът на "Печат" е много прост. Взимаме проба на текстура с инструмента (като държим натиснат клавиша ALT на клавиатурата) и след това, благодарение на щракването с левия бутон на мишката, поставяме тази проба на правилното място. За да работи инструментът правилно и да постигне най-добър резултат, ще трябва да върнете мащаба на изображението в първоначалното му състояние (100%).

Както можете да видите, вече е невъзможно да забележите, че някога е имало бутон на мястото, маркирано с червен кръг на екранната снимка по-горе. Нека сравним оригиналната снимка и последната ни снимка, след като премахнахме допълнителния елемент (бутон) от снимката.

По този начин можете да премахнете всички ненужни елементи от изображението и да възстановите повредените участъци от снимката във Photoshop.

Ще се видим в следващите ни уроци!

Категория: