Формирането на изображения в 3D формат е една от често използваните функции на графичния редактор на Photoshop. Въпреки това е доста трудно да се използва за неподготвен потребител, който иска да получи триизмерно изображение без значителни разходи за овладяване на професионални инструменти. Тази статия ще разгледа пример за създаване на триизмерни букви във Photoshop без използване на специални 3D инструменти.

Съдържание

 • Създаване на триизмерни букви във Photoshop
 • Заключение

Създаване на триизмерни букви във Photoshop

 1. Преди да започнем да създаваме триизмерни букви, нека напишем оригиналния текст, който по-късно ще бъде преобразуван в надпис в 3D формат. За да направите това, използвайте инструмента“Хоризонтален текст”.
 2. Вземете слой с надпис. Сега можете да продължите към следващите стъпки.
 3. След това извършваме операции върху текстовия слой, които непосредствено предхождат процеса на създаване на триизмерни букви. Отворете прозореца, съдържащ настройките на стила на текстовия слой, като щракнете двукратно върху него с левия бутон на мишката. Изберете от лявата страна елемента“Цветно наслагване” и изберете подходящия нюанс, например ярко жълто. Буквите ще бъдат оцветени в избрания цвят.
 4. Сега започваме да придаваме на буквите първоначален обем с помощта на инструмента“Emboss”, който също е в настройките на стила на слоя.Настройваме параметрите на изпъкналостта на обработения надпис, въз основа на неговите характеристики и лични предпочитания. Основното нещо е да не прекалявате с максималните стойности на параметрите - в противен случай надписът ще се окаже изкривен или неестествен.
 5. В предишната стъпка се получи заготовка, която ще стане основа за формирането на обемен текст. Първо изберете текущия текстов слой с помощта наинструмента „Преместване“.
 6. Сега трябва да създадете няколко копия на текущия слой, като преместите всяко от тях надолу и наляво, за да получите имитация на триизмерно изображение. За да направите това, използвайте клавишната комбинацияCtrl+J(създайте копие на слоя) и стрелките“надолу”и“ ляво”(клавиатура), за да компенсирате всеки следващ слой и да създадете 3D ефект.
 7. Повторете стъпка 6, докато броят на слоевете създаде ефекта на триизмерни букви. В този пример са необходими 7 слоя за това.
 8. За да направите надписа по-естествен, променете цветовия нюанс на горния слой, за да бъде по-светъл от основния. Кликнете два пъти върху горния слой и променете цвета на наслагването.
 9. И накрая, можете да промените фона на надписа, за да направите ефекта на триизмерните букви по-изразителен.

Заключение

Методът, описан в тази статия, ви позволява да създавате атрактивни триизмерни букви и надписи, без да изучавате сложните професионални инструменти за 3D моделиране, съдържащи се във Photoshop. Скоростта на обучение и практическата простота позволяват да се препоръча на всички начинаещи потребители на графичния редактор.

Категория: