Действията са чудесни помощници за всеки, който знае как да използва Photoshop. Действие - малка програма, която може да повтори определено действие и да го приложи към изображение, което е отворено.

Действията могат да променят цвета на снимка, да прилагат ефекти към снимки, допълнителни нюанси и да създават корици.

В интернет има огромен брой такива помощници и намирането на необходимото действие не е трудно. Просто трябва да въведете в реда за търсене“изтегляне на действия за ” Многоточието означава програмата, за която ще изтеглим тези действия.

В този урок ще разгледаме подробно и ще покажем чрез пример как се добавя и използва действие в Adobe Photoshop.

Използване на действия

Те са много лесни за използване. Направете следното:

  1. Трябва да намерите палета, наречена "Операции" и да я отворите. За да направите това, отидете в менюто "Прозорец" . Там търсим артикула, от който се нуждаем.
  2. Добавяне на действия към Photoshop. За да направите това, трябва да кликнете върху иконата, която се намира в палитрата, която се отваря в горния десен ъгъл и да изберете „Зареждане на операции“.
  3. Отваряме прозорец на Explorer. Това ще ви позволи да изберете действието, което сме изтеглили, и да го заредите във Photoshop. Трябва да намерим действието, което сме изтеглили (обикновено във формат .atn). Щракнете върху бутона за изтегляне.
  4. Избраното действие се появява в палитрата. Ще го използваме за избраната снимка.
  5. Нека го използваме и да видим резултатите.
  6. В отворената папка с действия виждаме 4 ефекта. Трябва да изберем някоя от тях и да щракнем върху бутона Възпроизвеждане, както е показано на екранната снимка:
  7. Това ще започне действието. Сега можете да видите разликата между оригиналното изображение в самото начало на тази публикация и това, което получихме след прилагане на действието във Photoshop.

Процедурата е много проста и отнема само няколко минути. Просто изтеглете необходимото действие и го стартирайте във Photoshop. Също така си струва да се отбележи, че действията са различни и обикновено, когато ги изтеглите, е приложена малка инструкция.

Сега знаете как да използвате действия във Photoshop. Това е голям принос към съкровищницата от умения в такава сложна програма като Adobe Photoshop.

Категория: