Получаването на прозрачен текст във Photoshop е лесно. За да направите това, просто трябва да намалите непрозрачността на запълването до нула и също да добавите стил, който ще подчертае очертанията на шрифта.

Но можете да направите още повече и да създадете наистина "стъклен" текст - фонът дори ще блести през него.

И така, как да направите текст прозрачен във Photoshop? Да започваме:

Съдържание

 • Създаване на прозрачен текст
 • Резултат

Създаване на прозрачен текст

 1. Първо трябва да създадете нов документ с дадените размери, да запълните фона с черен цвят.

 2. Променете основния цвят на бял. Изберете Хоризонтален текст от лентата с инструменти.

 3. Изберете шрифт - най-добре с гладки линии, като Helvetica, Yanone Kaffeesatz или Cochin Italic. Този шрифт ще изглежда по-добре в готовия документ. За урока избрахме шрифта “Yanone Kaffeesatz”. Много го обичаме.

 4. Напишете желания текст, като изберете размера на шрифта и други желани параметри. По-добре е да изберете по-голям размер, тъй като с малки букви ефектът на прозрачност ще бъде почти невидим.

 5. Направете копие на текстовия слой (можете да използвате горещите клавиши CTRL+J).
 6. Върнете се към основния слой. Щракнете с десния бутон и изберете Опции за смесване.

  Между другото, можете да го направите по различен начин. Достатъчно е да щракнете двукратно върху оригиналния слой с левия бутон на мишката, за да отворите панела със стилове на слоя.

 7. Тук първо изберете параметъра "Релеф" и задайте следните настройки: стил - Външен скос, метод - Твърдо изрязване, гланц контур - Изглаждане, режим на подсветка - Линейна светлина - тоест всичко, както е показано на екранната снимка . Квадратът в долната част трябва да стане сив.

 8. Изберете параметъра "Контур" и го коригирайте според екранната снимка.

 9. Следващото нещо, което трябва да направите, е да настроите параметъра „Stroke“, следвайки екранната снимка:

 10. Последна настройка на "Shadow" :

 11. Натиснете OK и се върнете към горния слой (т.е. копието на текстовия слой). Извикайте панела със стиловете на този слой, като щракнете два пъти с левия бутон на мишката.
 12. Също така добавете релеф тук със следните настройки: Цветът в долния квадрат трябва да е тъмно сив.

 13. Следващата стъпка е да дефинирате контура, според екранната снимка:

 14. След това коригирайте вътрешното сияние:

  И натиснете OK. Ето слоевете с ефекти.

 15. Тогава се случва магията - текстът става прозрачен. За да направите това, трябва да намалите прозрачността на запълване на двата текстови слоя - оригинала и копието - до 0%.

 16. Самият "стъклен" текст вече е готов, трябва само да добавите фон между текстовите слоеве с произволно изображение, върху което ще се вижда прозрачен надпис. В същото време непрозрачността на този фон ще трябва да бъде намалена независимо, на око, така че долният слой с текста да се вижда през него. Можете да нарисувате фона сами или да изберете готов.

  По-добре е да не го правите много ярък, в противен случай прозрачността няма да бъде толкова забележима, колкото искате.

Резултат

Ако правите всичко точно според дадените инструкции, ще получите толкова прекрасни прозрачни букви, сякаш са направени от стъкло или карамел.

Могат да украсят всеки документ. Успех!

Категория: