Можете да направите снимка интересна и оригинална, като приложите текстури към нея. Това се прави много лесно, важно е само да знаете стандартните трикове.

В тази статия ще разгледаме практически пример стъпка по стъпка как да приложите текстура към снимка/изображение във Photoshop.

За да създадете такива снимки имате нужда от следното:

 • Приложение Adobe Photoshop.
 • Снимката, с която ще бъдем текстурирани.
 • Желанието да създаваш.

Процес на текстуриране

За да добавите текстура към снимката, направете следното:

 1. Отворете оригиналната снимка за обработка. Благодарение на широките възможности на приложението, обработката ще бъде наистина висококачествена.
 2. Сега трябва да стартираме самата текстура във Photoshop. По-късно тя ще бъде насложена върху самата снимка.
 3. След като отворите текстурата, натиснете комбинацията от бутониCtrl+A. Това ще подчертае оригиналната снимка, като направи тънка рамка около нея.
 4. Сега снимката трябва да бъде изпратена в клипборда с помощта на комбинациятаCtrl+C.
 5. Сега отидете на документа с картината, върху която планираме да приложим текстурата. Натиснете комбинациятаCtrl+V, за да поставите.
 6. За да направите необходимите размери на конструкцията, натиснете комбинацията Ctrl+T. Извършване на трансформацията.
 7. Сега трябва да създадем режим на смесване. Използвайте Overlay или Soft Light. Наслагването ще определи колко интензивни ще бъдат текстурите.
 8. За да постигнете по-добър резултат, можете да направите цвета на текстурата по-малко ярък. За да направите това, натиснете комбинацията SHIFT + CTRL + U. Това ще неутрализира тоновете и ще подобри картината.
 9. Последната стъпка е да намалите непрозрачността. Отворете раздела Слоеве. Там търсим необходимия артикул. Прозрачността се измерва като процент, 100 означава, че текстурата е напълно прозрачна. В нашия случай преместихме плъзгача на 30%.

Благодарение на този урок можете да получите основни умения за картографиране на текстури. Това ще подобри уменията ви за Photoshop.

Последната снимка след текстурите изглежда така:

Категория: