Photoshop е мощен функционален графичен редактор, който ви позволява да редактирате снимки с различни нива на сложност. Много полезни функции на този редактор позволяват използването му във всяка сфера на дейност.

С Photoshop можете да подобрявате и подобрявате изображения, снимки и илюстрации, да проектирате оформления на уебсайтове, да създавате лога, плакати, икони и визитни картички.

Съдържание: как да направите визитка във Photoshop

  • Инсталирайте Photoshop
  • Създаване на оформление
  • Добавяне на фон към визитната картичка
  • Добавяне на графични елементи/изображения
  • Добавяне на информация
  • Резултат

Визитната картичка е лицето на човек, компания или предприятие. Познавайки принципите на работа с Photoshop, можете да създадете уникална визитка с висококачествен дизайн. По-долу ще бъде показано как можете сами да направите проста визитна картичка в редактора.

Инсталирайте Photoshop

Първата стъпка е да изтеглите редактора от интернет и да го стартирате.

Важно!На официалния сайт на Adobe Photoshop, заедно с редактора, има автоматично изтегляне на уеб инсталатора с всички необходими файлове.

В сравнение с други програми, механизмът за инсталиране на Photoshop е различен. След като изтеглите необходимите файлове от уеб инсталатора, се изисква оторизация в Adobe Creative Cloud.

След това ще се появи "творчески облак" и редакторът ще бъде изтеглен. Скоростта на инсталиране зависи от скоростта на интернет връзката. Въпреки леката сложност на инсталацията, работата с Photoshop е проста.

Създаване на оформление: размер и формат на визитна картичка във Photoshop

Първо се настройват параметрите на визитката. Препоръчително е да използвате общоприетия стандарт с размери на визитни картички 5 см височина и 9 см ширина. Фоновото изображение трябва да е прозрачно, останалите настройки ще бъдат стандартни.

Добавяне на фон към визитната картичка

След това трябва да изберете фон. За да направите това, отидете в лентата с инструменти и изберете инструмента „градиент“.

Използвайки горния панел, можете да изберете метода на запълване. Ако е трудно да изберете цвят, можете да използвате готови цветови преходи.

За градиентно запълване, първо дефинирайте линия на визитната картичка, можете да изберете вертикален, хоризонтален, диагонален или кръгъл цветен преход. Изборът на пълнеж зависи от индивидуалните предпочитания.

Запълнихме нашия фон така:

Добавяне на графични елементи/изображения

След като решите фона, трябва да добавите тематични снимки, ако е необходимо, т.к. повечето правят визитни картички в минималистичен стил, оставяйки само данни за контакт.

Чрез създаване на нов слой последващото редактиране на визитната картичка ще бъде по-лесно. За да направите това, щракнете върху раздела на главното меню" Слоеве"и изберете" Нов слой" .

Превключването от един слой към друг става чрез натискане на бутона "Слоеве" и избиране на желания слой.

Можете да поставите графични елементи/изображения върху оформление на визитна картичка, като просто отворите предварително подготвен файл и след това го копирате в нов слой в проекта за визитна картичка. Ще отворим и плъзнем нашето лого там MyPhotoshop.com:

Не се получи много добре, но ще си поиграем с опциите за смесване и ще го направим да изглежда използваем. Ако отделите повече време за това, можете да получите много готина визитна картичка, но ние правим това само за образователни цели:

Обърнете внимание!Броят на снимките не е ограничен, но е важно да не претоварвате формата на визитната картичка с ненужни декоративни елементи.

Отлично решение би било да създавате различни изображения чрез изглаждане на щрихи, като използвате моливи, химикал, четки, маркери, ефекти и шарки.

Добавяне на информация

Следващата стъпка е да добавите информация за контакт. Това се прави с помощта на“Хоризонтален текст”, разположен на лентата с инструменти от лявата страна.

След като сте избрали желаната област за текстовия масив, трябва да въведете информация. Въведеният текст може да бъде коригиран, маркиран, форматиран, да се промени размера на шрифта или цвета на текста. Добавихме и фон за текста и получихме следния резултат:

Резултат

След като направите прости манипулации, можете да получите пълноценна визитна картичка. За по-нататъшна употреба трябва да се запази като снимка или да се отпечата незабавно. Запазването на визитка във формат Photoshop ще ви позволи да я редактирате по-късно.

Редакторът има много полезни опции, предназначени за изпълнение на различни задачи. Получаването на висококачествено изображение е лесно, основното е да не се страхувате от експерименти, да използвате различни ефекти и настройки.

Днес Adobe Photoshop се счита за най-популярната универсална програма, използвана от програмисти, дизайнери, художници и фотографи.

Категория: