Развитието на съвременните технологии направи редактирането на снимки по-лесно. Ако по-рано за това се нуждаехте от оригиналния филм, използвахте специални реактиви и ретушистът рискуваше безвъзвратно да развали рамката, сега имате нужда само от компютър, графичен редактор и дигитализирана снимка.

Най-популярният редактор на снимки се счита за Photoshop (Photoshop), произведен от Adobe. С него можете да създавате истински чудеса от ретуширане на картини и снимки.

Днешният урок е друг урок за напреднали, който ще ви научи как да направите поп арт изображение от обикновена снимка.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите и инсталирате Photoshop на вашия компютър.

Съдържание: как да направите изкуство от снимки във Photoshop

  • Подготовка на изображението
  • Корекция

Подготовка на изображението

Отворете Photoshop и заредете желаната снимка в него. Това може да стане с помощта на контекстното меню" Файл"и изберете подточка" Отвори" В прозореца, който се показва, посочете местоположението, където снимката се намира и потвърдете действието. Освен това можете просто да плъзнете файла с изображението в работното пространство на програмата.

Избрахме портретна снимка на любимата на всички Емилия Кларк.

Сега нека премахнем фона. За да направите това, създайте дублиран слой. Щракнете с десния бутон върху слоя и изберете" Duplicate Layer". Или изберете желания слой и натиснете клавишната комбинацияCtrl+J.

След като дублираният слой е създаден, запълнете фоновия слой с бяло, като използватеFill Tool.

Създайте слой маска. За да направите това, изберете желания слой и натиснете бутона" Добавяне на векторна маска", както е показано на екранната снимка по-долу:
След като добавите маската, внимателно изтрийте фона сEraser toolили използвайте селекция, ако обектът на снимката има достатъчно контраст.

Ето как изглежда портретът след премахване на фона с мека гума:Когато изображението е подготвено, щракнете с десния бутон върху маскирания слой и изберете" Apply Layer Mask" .

Корекция

След като изчистите снимката от ненужните детайли и фона, е време да започнете да коригирате изображението.Първо създайте дубликат на слоя, като щракнете с десния бутон върху слоя и изберете подходящия елемент или като натиснете клавишната комбинация Ctrl + J на клавиатурата. Вече направихме това в самото начало на този урок. Така че, ако не си спомняте, просто отидете горе и вижте екранна снимка 2.

След това скрийте новосъздадения слой, като щракнете върху иконата на око.

Направете видимия слой активен, като щракнете върху него с левия бутон на мишката. Отидете в меню" Изображение" - "Корекция" - "Праг".

Регулирайте баланса на бялото, за да получите контрастен ръб. Задаваме стойността на 160.

Премахнете невидимостта от втория слой, задайте непрозрачността на 70% (в нашия случай).
Повторете предишната стъпка и регулирайте баланса на бялото и черното на горния слой.Сега трябва да обединим избраните 2 портретни слоя в един. За да направите това, просто ги изберете и натиснете клавишите" Ctrl+E" .

Можете да започнете да запълвате фона с някакъв сив цвят. Сега обединете останалите 2 слоя, като ги изберете и натиснетеCtrl+Eна вашата клавиатура.
Нека добавим цвят към нашето изкуство. За да направите това, щракнете върху бутона" Коригиращ слой"и изберете" Карта на градиента"в прозорец, който се появява

Щракването върху цветната лента в "картата на градиента" ще отвори инструмента за избор на цвят. Излагаме двуцветен набор (в нашия случай) и избираме цветове с помощта на три правоъгълни плъзгача под цветната лента. Когато желаният резултат бъде постигнат, натиснете бутона "ОК" , за да запазите резултата.
Поздравления, вашият поп арт портрет е готов. Използвайки клавишната комбинацияCtrl+Shift+S, запишете готовото изображение на вашия компютър в желания формат.

Както можете да видите, създаването на поп арт портрет с Photoshop не е никак трудно. Като отделите допълнително време, можете да прецизирате картината, да изгладите неравностите и да добавите детайли. Инструментът за молив ще ви помогне с това. Най-добре е да завършите детайлите, преди да добавите цвят. Ще се видим в следващите ни уроци по Photoshop.

Категория: