Photoshop не е просто редактор, който ви позволява да извършвате прости действия като изрязване, завъртане, обръщане, преоразмеряване на изображение и т.н. Това е мощен графичен инструмент, с който, притежавайки достатъчно ниво на познания, можете да направите истински шедьовър на изкуството от оригиналната снимка. И в тази статия ще се опитаме да превърнем снимка на известната певица Тейлър Суифт в поп арт портрет.

Тъй като тази работа включва използването на различни филтри, слоеве и други програмни инструменти, е трудно да се предвиди предварително коя снимка е най-подходяща за задачата.По принцип е най-добре да изберете изображение с бял фон, въпреки че това не е необходимо.

Съдържание

 • Етап 1: постеризация
 • Стъпка 2: приложете градиента
 • Заключение

Етап 1: постеризация

 1. Първо трябва да отделим певеца от белия фон. За да направите това, създайте копие на оригиналния слой, като натиснете клавишитеCTRL+J.
 2. След това премахнете видимостта на първия слой, като щракнете върху иконата на око до миниатюрата на слоя. След това отидете на дублирания слой.
 3. Можете да премахнете белия фон с помощта на инструмента" Magic Eraser" , който се намира на страничната лента с инструменти на програмата. След като е избрана гумичката, щракнете върху снимката върху всички отделни области на белия фон, за да я премахнете.
 4. В резултат на това вместо бял фон трябва да видим шахматна дъска - сигурен знак, че сме направили всичко както трябва.
 5. Сега трябва да обезцветим копирания слой. За да направите това, натиснете комбинациятаCtrl+Shift+U.
 6. Вземете черно-бяла снимка.
 7. Ако е необходимо (в зависимост от ситуацията), можете да коригирате нивата на изображението, за да направите сенките и светлите части по-изразителни. Да използвате инструмента“Нива”, който се намира в раздела“Изображение”, група“Корекция”Или можете да използвате клавишната комбинацияCtrl+L
 8. След като настройките са готови, запазете ги, като натиснете бутонаOK. В нашия случай бяха необходими минимални корекции на първоначалните стойности, въпреки че тези промени можеха да бъдат изоставени.
 9. Отворете галерията с филтри, намираща се враздела "Филтър" .
 10. Отворете групата“Имитация”, изберете от предложения списък“Очертани ръбове”. Стойностите на параметрите“Дебелина на ръба”и“Интензивност”зададени на нула, а за“Постеризация”тръгни 2. Когато си готов, натисни бутонаOK.
 11. Трябва да получите нещо подобно.
 12. Преминаване към постеризиране. За да направите това, в палитрата със слоеве щракнете върху бутона за създаване на коригиращ слой и изберете съответния елемент от списъка.
 13. В свойствата на постеризацията задайте стойност 3 (в зависимост от изходното изображение тази стойност може да варира, но най-често числото 3 е най-добрият вариант).
 14. Натиснете клавишната комбинацияCtrl+Alt+Shift+E, за да създадете обединено копие на всички слоеве.
 15. От страничната лента с инструменти изберете“Четка”.
 16. Сега трябва да рисувате върху допълнителните съдби на снимката:
  • ако искате да премахнете черни или сиви точки от белите зони, задръжте натиснат клавишаALTна клавиатурата (курсорът се превръща в инструмент„Пипета“ ”) , щракнете върху белия цвят, който искаме да вземем като проба, след това отпуснете клавиша ALT и рисувайте необходимите области с четка.
  • подобни действия се извършват по отношение на черни и сиви зони с избора на съответните цветови проби.
 17. Създайте нов слой и го поставете под обработения портретен слой.
 18. Запълнете създадения слой със същия слой като в портрета. За да направите това, първо използвайте инструмента“Pipette”, след това -“Fill”.
 19. Тук завършихме постеризирането на снимката и можем да преминем към оцветяването й.

Стъпка 2: приложете градиента

 1. За да направите цвета на портрета, създайте коригиращ слой„Карта на градиента“, който трябва да бъде разположен най-отгоре на палитрата със слоеве.
 2. За да оцветим портрета, ще ни трябва 3D градиент.
 3. Когато градиентът е избран, щракнете върху полето с пробата за редактиране.
 4. На екрана ще се появи прозорец, където можем да коригираме параметрите на градиента, като изместим контролните точки на цвета.
  • точка отляво оцветява черни области
  • средната точка отговаря за сивия цвят
  • точка върху десните цветове бели зони.
 5. За да промените цвета на контролна точка, първо щракнете върху нея, след това върху правоъгълника с цветната проба. Ще се отвори палитра, където избираме желания нюанс и натискаме бутонаOK.
 6. Когато всички параметри на градиента са зададени (по ваша преценка), натиснете бутонаOK.
 7. И така имаме поп арт портрет.
 8. Разбира се, може да има много опции за цвят и градиентни настройки.

Заключение

Така, с малко време и усилия, можете да превърнете обикновена снимка в ефектен поп арт портрет с помощта на инструментите за графичен редактор на Photoshop. Разбира се, крайният резултат може да се различава от това, което получихме по-горе, тъй като всичко зависи от оригиналната снимка и цветовите схеми, приложени по време на нейната обработка.

Категория: