Ако работите с Photoshop, вероятно знаете, че нито един проект не може без запълване. Може да се използва по различни начини, но в тази статия ще анализираме как да използваме запълването, за да рисуваме върху целия слой, наречен „Фон“, който се създава автоматично след създаване на документ в програмата.

Също така си струва да се отбележи, че методите в тази статия няма да работят със слоеве Shapes или Smart Objects.

Да започваме!

Съдържание

 • Попълнете слой в Adobe Photoshop
  • Метод 1: Използване на клавишни комбинации
  • Метод 2: Използване на инструмента за запълване
  • Метод 3: През главното меню

Попълване на слой в Adobe Photoshop

Ще разгледаме само 3 метода за извършване на тази процедура.

Метод 1: Използване на клавишни комбинации

Според нас това е много удобен начин, който не винаги е подходящ, разбира се, но все пак. Благодарение на комбинацията от клавишни комбинацииALT+DEL, можете да запълните слоя с основния цвят, който е избран в цветовата палитра. А комбинациятаCTRL+DEL ще ви позволи да рисувате с цвета, който предварително сте задали в палитрата като фон.

Метод 2: Използване на инструмента за запълване

Този метод включва използването на инструмента за запълване, който може да се намери в лентата с инструменти вляво.

След като инструментът е избран, остава само да изберете цвета за запълване на платното. Можете също да го изберете от лентата с инструменти.

Можете също да си поиграете с настройките за запълване в помощното меню, което се намира под основното. Появява се след избиране на инструмента за запълване:

Важно! Този панел има настройки, които са приложими само когато имате изображение вместо фон на слоя. Той ги долу:

 • Параметърът “Tolerance” ви позволява да определите броя на близките подобни нюанси въз основа на сивата скала. Впоследствие те ще бъдат запълнени с избрания цвят при попълване.
 • Опцията „Гладко“ ще направи ръбовете гладки.
 • " Съседни пиксели" . Благодарение на този параметър ще можем да запълним само областта, върху която кликнем. Ако не е отметнато, тогава запълването ще рисува върху всички области с подобен нюанс, като се вземе предвид стойността в „Толеранс“.
 • Ако активираме параметъра „Всички слоеве“, тогава веднага, с едно кликване, ще запълним всички слоеве в палитрата със слоеве.

Метод 3: През главното меню

 1. Необходимо е да кликнете върху „Редактиране“ в най-горното меню и да изберете „Попълване“ от падащия списък.
 2. Пред нас ще се появи прозорец с настройки, благодарение на който можете да зададете определени параметри за запълване и да щракнете върху „OK“. Също така прозорец с настройки за запълване може да бъде извикан чрез комбинацията от клавишни комбинацииSHIFT+F5.

Това бяха 3 прости начина, които можете да приложите по-късно, когато попълвате слой във Photoshop.

Категория: