Торбичките и синини под очите се появяват по различни причини - възрастови промени, физиологични особености, начин на живот и др. Във всеки случай много хора искат да се отърват от такива неща, поне на снимката. И в тази статия ще ви кажем как да го направите във Photoshop.

Първо, нека изберем снимка, която да обработим. Този път се спряхме на прекрасната актриса Емилия Кларк.

Съдържание

 • Отстраняване на дефекти
 • Завършване
 • Заключение

Отстраняване на дефекти

 1. Отворете изображението във Photoshop и в палитрата със слоеве натиснете клавишната комбинацияCtrl+J, за да създадете копие на фоновия слой.
 2. Изберете инструмент от страничната лента„Лечебна четка“.
 3. Задайте параметрите на четката въз основа на настройките по-долу. В същото време регулираме размера приблизително така, че да припокрива „жлеба“ между бузата и синината.
 4. Задържайки клавишаAlt на клавиатурата, щракнете с левия бутон върху бузата на актрисата до синината (чантата). Това действие ще ни позволи да вземем проби от цвета и тона на кожата. Сега, използвайки същия бутон на мишката, рисуваме върху проблемните зони. Това действие трябва да се извърши внимателно, без да се докосват тъмните зони, например миглите.В противен случай най-вероятно снимката ще се повреди.Забележка: За постигане на най-добър резултат (особено за големи снимки), се препоръчва да се пробват цвят и тон възможно най-често и възможно най-близо до проблемните зони, които се боядисват (в зависимост от на оригиналното изображение).
 5. Същото действие се извършва и за второто око, като не се забравя отново да се вземат проби.

Завършване

За да изглежда обработената снимка естествено, трябва да добавите малки гънки и бръчици под очите, каквито има всеки възрастен. Ето какво правим:

 1. Създайте друго копие на фоновия слой, като първо го изберете впалитрата със слоевеи натиснете клавишната комбинацияCtrl+J. След това го преместете на най-горната позиция.
 2. Изберете филтъра" Цветов контраст", който е в групата" Други"в менюто" Филтър" .
 3. Настройте радиуса на филтъра така, че торбичките под очите да са ясно видими, но без цвят. В нашия случай тази стойност е 3,7. Когато сте готови, натиснете бутонаOK.
 4. Щракнете върху текущия режим на смесване (“Normal”) в палитрата със слоеве.
 5. От падащия списък изберете„Припокриване“.
 6. Задържайки клавишаAlt на клавиатурата, щракнете върху бутона, за да създадете маска на слоя. Това ще ни позволи да добавим черна маска.
 7. От страничната лента изберете инструмента“Четка“.
 8. Задайте следните параметри за него:
  • форма - мека кръгла;
  • налягане - 40-50%;
  • непрозрачност - 40-50%;
  • цвят - бял.
 9. Намажете с четка зоните под очите, за да получите желания ефект.
 10. Всичко е готово. Успяхме да се отървем от торбичките и синините под очите, като запазихме естествения вид на лицето.За повече яснота можете да сравните крайния резултат с оригиналната снимка.

Заключение

По този начин, благодарение на прости действия и използването само на няколко инструмента във Photoshop, можете да се отървете от синини и торбички под очите, като същевременно запазите естествеността и направите снимката по-привлекателна.

Категория: