Въпреки факта, че Photoshop не се използва често за създаване на анимации, в програмата все пак такава възможност съществува. Нека да видим как точно се прави това.

Съдържание

 • Подготвителна работа
 • Създаване на анимация
 • Заключение

Подготвителна работа

Анимацията ще бъде създадена наTimeline, която се намира в долната част на прозореца на програмата.

Ако този чакал е деактивиран, може да се активира в менюто“Прозорец”.

Ако мащабът временно не е необходим, той може да бъде свит. За да направите това, щракнете с десния бутон върху заглавката на инструмента, изберете желаната команда от менюто, което се отваря. Или можете просто да щракнете двукратно върху заглавката с левия бутон на мишката.

Скалата се развива по същия начин.

Създаване на анимация

Сега, след като разбрахме какъв инструмент ще използваме за създаване на анимация и къде да го намерим, преминаваме директно към нашата основна задача.

Ние ще вземем логото на нашия уебсайт като начално изображение.

 1. Поставете рамката и самия надпис на различни слоеве. Фонът и на двата слоя трябва да е прозрачен.
 2. Отидете на времевата линия, където натискаме бутона“Създаване на времева линия на видео”.
 3. В резултат на това ще получим следния резултат. Горната граница на скалата може да се премести нагоре с натиснат ляв бутон на мишката, за да побере цялата информация. Както виждаме, и двата слоя, с изключение на фона, се появиха тук като отделни песни.
 4. Опциите за анимация могат да бъдат много. Ще се опитаме да го направим по следния сценарий: първо се появява рамка, след това надпис - отляво надясно.
 5. Да започнем с рамката. Кликнете върху малката стрелка до горния десен ъгъл на миниатюрата на слоя.
 6. Свойствата на избрания слой ще бъдат показани от лявата страна на скалата. Тук кликваме върху иконата на хронометъра до„Непрозрачен“.
 7. След това на скалата ще се покаже ключовият кадър, или с други думиключ под формата на жълт ромб.
 8. Сега трябва да коригираме състоянието на слоя за този ключ. Според нашата задача рамката трябва да изглежда гладко, следователно в началото не трябва да се вижда. Затова в редактора на слоевете задайте непрозрачността на слоя на0%.
 9. Преместете плъзгача на скалата малко напред и създайте ключа отново. Сега не натискаме иконата под формата на хронометър, а малък жълт ромб до него.
 10. За този ключ в палитрата на слоевете задайте непрозрачността на 100%.
 11. Имаме възможност да проверим ефекта, като преместим плъзгача или използваме контролите за възпроизвеждане в горния ляв ъгъл на лентата.
 12. Ако след гледане на ефекта искате да ускорите появата му или, обратно, да го удължите, можете да преместите крайния ключ в правилната посока.
 13. И така, външният вид на рамката е готов и можете да преминете към текста.
 14. Преместете плъзгача на скалата малко вдясно от последния клавиш, когато рамката вече е напълно видима.
 15. Създайте нов в палитрата със слоеве, запълнете го с бяло.
 16. След това трябва да промените малко подреждането на слоевете. Най-отгоре трябва да има слой с рамка, след това - с бяло запълване и след това - с текст.
 17. На платното подравнете лявата граница на белия фон с началото на текста.За целта се нуждаем от инструмента“Преместване”, който може да бъде избран от страничната лента.
 18. На времевата линия началото на всички слоеве трябва да бъде подравнено.
 19. Преместете плъзгача напред и го поставете леко вдясно от последния ключ на слоя с рамката. Отворете свойствата на белия фонов слой. Кликнете върху иконата на хронометър до„Позиция“. По този начин ще зададем ключа за начална позиция.
 20. Преместете плъзгача напред и създайте друг ключ за позиция.
 21. Вземете инструмента„Преместване“, преместете белия фонов слой надясно върху платното, така че целият текст да стане видим.
 22. Използвайки метода за преместване на плъзгача (или бутоните за управление на възпроизвеждането), проверяваме дали създадената анимация работи правилно.Ако е необходимо, можете да направите окончателни корекции на песните - преместете клавишите, за да редактирате например скоростта на появата на букви и др.
 23. Сега трябва да изрежем излишната част от анимацията. За да направите това, задръжте левия бутон на мишката и плъзнете десния край на която и да е песен наляво до необходимата продължителност.
 24. Подобни действия се извършват по отношение на други песни.
 25. Отидете в меню“Файл”, изберете“Запазване за уеб”, за да запазите анимацията.
 26. Форматът, от който се нуждаем, еGIF.webp. Като параметър за повторение изберете стойността“Постоянно”и натиснете бутона“Запазване”.
 27. Изберете папка за запазване, посочете име на файл и щракнете отново“Запазване”.Анимацията във форматGIF.webp работи в уеб браузъри и специално създадени програми. Няма да можете да пуснете анимацията със стандартни програми за преглед на снимки и изображения.
 28. И получихме този резултат.

Заключение

Photoshop е мощен редактор на снимки, който ви позволява не само да обработвате изображения, да симулирате различни ефекти и т.н. Можете също така да направите анимация в програмата и да я запазите в популярния GIF формат за по-нататъшна употреба, например да я добавите към уеб страница.

Категория: