Докато работят във Photoshop, понякога потребителите се сблъскват със задачата да добавят готов шаблон (модел) към програмата, за да могат да работят с него по-нататък, например, за да създадат красив фон. Да видим как се прави.

Задаване на модела

И така, имаме готов модел, който трябва да бъде инсталиран. За да направите това, изпълнете следните действия:

 1. Отворете менюто" Редактиране", в което избираме елемента" Набори", след което -" Управление на комплекти" .
 2. В прозореца, който се отваря, щракнете върху текущия тип набор (по подразбиране -" Четки"), изберете опцията -" Шаблони". След това щракнете върху бутона“Изтегляне”.
 3. Отидете до папката, в която се намира желания шаблон (разширението на файла е“pat”), изберете го и натиснете бутона“Open”.
 4. Готово, избраният шаблон е добавен към списъка с комплекти.

Използване на шаблон

За да запълните фона с шаблон, изпълнете следните стъпки:

 1. Създаване на нов документ (меню" Файл"- елемент" Създаване" ).
 2. В менюто" Редактиране"изберете командата" Попълване" .Можете също така просто да използвате клавишната комбинацияShift+F5. вместо това
 3. Ще се отвори прозорец с параметри за попълване, в който:
  • щракнете върху текущата опция на параметъра“Content”и изберете от списъка, който се отваря“Regular”;
  • отворете списъка с налични опции за модел (като щракнете върху текущия) и изберете необходимия;
  • натисни OK.
 4. В резултат получаваме следния резултат.Ако размерът на платното е по-голям от шаблона, за запълване ще се използват шаблони за залепване.
 5. Сега имаме възможност да работим с този фон, вкл. редактирайте го. Например, можете да изберете всеки друг цвят от страничната лента с инструменти и да запълните определени области с него и т.н.

Заключение

Използването на шаблони (модели) значително разширява творческите възможности при работа във Photoshop. Добавянето им към програмата отнема няколко минути и става само с няколко кликвания.

Категория: