Когато обработвате снимки във Photoshop, може да имате нужда от голямо разнообразие от инструменти, умения и техники. В тази статия ще анализираме как можете да замените цвета на предмет, като го направите златен.

Промяна на цвета на златен

Като пример ще използваме снимка на сребърен чайник.

Да започнем задачата:

  1. Първата стъпка е да изрежете обекта / да премахнете фона (например с магическа гумичка). Можете да научите повече за това как да направите това в нашата статия - „Как да изрежете обект във Photoshop“.
  2. ВПалитрата със слоевещракнете върху бутона за създаване на нов коригиращ слой и в списъка, който се отваря, спрете на опцията -„Криви“ .
  3. В настройките, които се показват, щракнете върху текущия канал (RGB) и изберетеRed.
  4. Щракнете върху диагоналната линия с левия бутон на мишката и без да го пускате, плъзнете появилата се точка наляво и нагоре, докато получим приблизително същия цвят като на екранната снимка по-долу. Стойностите (вида) на кривата може да се различават от нашите - всичко зависи от оригиналното изображение и крайната визия на резултата.Не забравяйте да щракнете върху иконата на котва, така че посочените параметри да се приложат само към избрания слой чайник.
  5. Сега сменете канала наgreen и направете същото, за да получите желания нюанс.
  6. Накрая изберете синия канал и след като зададете точка върху кривата, плъзнете я надолу и надясно, за да изберете синия цвят.
  7. Това е, успяхме да получим златния цвят точно както искахме.

Забележка: За да оцените напълно резултатите от нашата работа, можете да добавите малко фон. За да направите това, създайте нов слой, поставете го под слоя чайник и добавете фоново изображение към него.

В нашия случай се получи така.

Заключение

И така, успяхме да „преоцветим“ сребърния чайник, правейки го златен. Крайният резултат до голяма степен зависи от това с какво изходно изображение трябва да работите и какъв нюанс искате да получите в крайна сметка.

Категория: