Можете да извършите инверсия (да направите негатив) във Photoshop, като използвате два метода - като промените оригиналното изображение или като го запазите. Нека да разгледаме и двете опции.

Ще използваме снимката по-долу като пример.

Метод 1: използвайте специална функция

Този метод е изключително прост и изисква само едно действие:

  1. Отворете съдържанието на менюто“Image”и в групата инструменти“Correction”изберете“Invert ”. Можете също да използвате бързите клавиши вместоCtrl+I.
  2. Негативът е създаден успешно.

Забележка:Това променя оригиналната снимка. Ако действието е извършено случайно, то може да бъде отменено чрез натискане на клавишната комбинацияCtrl+Zменю“Прозорец”

Метод 2: прилагане на коригиращ слой

В този случай няма да променяме самата снимка по никакъв начин, а ще използваме специален помощен инструмент. Планът за действие е следният:

  1. ВPaletteщракнете върху бутона, за да създадете нов коригиращ слой и изберете елемента“Invert”.
  2. Така ще получим резултат, подобен на този по-горе (инверсия на изображението).
  3. Въпреки това, ако обърнем внимание наPalette, ще видим, че негативният ефект се постига чрез създаване и прилагане на коригиращ слой към оригиналния слой. И ако изключим видимостта на последното (или го изтрием), можем отново да видим оригиналната снимка върху платното и да използваме оригиналната снимка в по-нататъшна работа (което е невъзможно, ако инверсията е извършена по първия метод).

Алтернатива

Запазете оригиналната снимка без промени, можете също да я копирате (за да направите това, натиснете клавишната комбинация -Ctrl+J).

След това обърнете дублирания слой или създайте подходящ коригиращ слой за него.

Заключение

Така че няма нищо сложно в обръщането на изображение във Photoshop. Независимо от избрания метод, процедурата е изключително проста и не изисква специални умения за работа с програмата.

Категория: