Избирането на определена част от изображение, текст и други обекти е действие, което се извършва постоянно във Photoshop. Но как да премахнете акцента, когато вече не е необходим? Нека разгледаме този въпрос.

Отмяна на избора

Всъщност процедурата за премахване на избора е доста проста, но за начинаещи може да предизвика въпроси и затруднения поради факта, че тази задача може да се изпълни по различни начини.

Метод 1

В Photoshop разработчиците предоставят клавишни комбинации за извършване на различни операции, стартиране на функции и т.н. За да премахнете селекцията, натиснете клавишната комбинацияCtrl+D на клавиатурата.

Метод 2

Друг начин за отмяна на избора е да щракнете с левия бутон върху платното или работното пространство на програмата във всяко удобно свободно пространство (възможните опции за нашия пример са обозначени със стрелки).

Този метод ще работи, ако изборът е направен с помощта на инструментите" Правоъгълна маркировка"или" Овална маркировка" .

Ако са използвани инструментите за избор по-долу, действията са както следва:

Бърз избор

Първо превключете към един от инструментите по-горе (OvalилиRectangular Marquee), след което премахнете отметката, като щракнете върху платното или извън то .

Площ (хоризонтална/вертикална линия)

Следвайте същите стъпки като при отмяна на бързия избор.

Вълшебна пръчка

Просто щракнете някъде извън платното.

Ласо (обикновено, право или магнитно)

За да премахнете избраната област, просто щракнете вътре в нея.

Метод 3

Щракнете с десния бутон върху платното на всяко удобно място, след което изберете командата“Deselect”.

В зависимост от това как е направен изборът, съдържанието на контекстното меню може да е различно, но винаги трябва да съдържа необходимия елемент.

Метод 4

Този метод е може би най-малко популярният от тези, които разгледахме. Това включва използване на менюто“Избор”, което представя необходимата команда.

Заключение

Така че има няколко различни метода, които можете да използвате, за да премахнете селекцията във Photoshop. Изборът на конкретна опция зависи от това как е била първоначално изпълнена, както и от предпочитанията на потребителя.

Категория: