Photoshop, подобно на много други програми (например Word или Excel), поддържа различни шрифтове, но понякога могат да възникнат проблеми при промяната им. Нека да видим защо възниква този срив и какво да направим, за да го поправим.

Причината за проблема със смяната на шрифтове и как да го коригираме

Ако сте избрали различен шрифт, но Photoshop не иска да го промени, най-вероятните причини са следните.

Опция 1: Знаците на кирилица не се поддържат

Може би шрифтът не поддържа кирилица. Решението на този проблем е очевидно - трябва да инсталирате подобен (или друг) шрифт, който има кирилски знак / знаци. Това може да се разбере от предварителния преглед на комплекта.

Различни тематични форуми, уебсайтове и т.н. могат да ви помогнат да намерите правилния вариант

Вариант 2: дублиращи се шрифтове

Може би е направен опит да се промени един шрифт с друг със същото име, но различен набор от знаци. В такива случаи най-вероятно ще се извърши връщане към оригиналната версия. Решението за този проблем е премахването на дубликатите. Последователността на действията зависи от операционната система на компютъра:

Windows

  1. Натиснете клавишната комбинацияWin+I, за да отворите прозорец сSystem Settings, където избираме“Персонализиране ” .
  2. В лявата част на секцията, която се отваря, отидете в раздела“Шрифтове”, след което всички инсталирани в системата комплекти ще бъдат показани в основната част на прозорец.
  3. След като щракнем върху опцията, която ни интересува, ще се отвори друг прозорец, където ще получим достъп до настройките на шрифта. Има и бутон за изтриване.Забележка:системната папка с всички шрифтове се намира на:C:\Windows\Fonts. Тук всеки от тях е представен като отделен файл, който може да бъде избран и изпратен в кошчето. Можете да използвате лентата за търсене, за да търсите дубликати.

macOS

  1. ОтворетеFinderи в секцията„Програми“отидете на„Шрифтове“.
  2. Избирайки в лявата част на прозореца“Всички шрифтове”ще получим достъп до всички набори от символи, инсталирани в системата, които могат да се управляват чрез контекстното меню, извикано от щракнете с десния бутон върху желаната опция.Сред командите е представена и тази, от която се нуждаем -“Премахване на дубликати”Забележка:Избирането на„Показване във Finder“ ще отвори папка, съдържаща всички шрифтове. Тук можем също да премахнем ненужните файлове.

Заключение

Така проблемът със смяната на шрифтове във Photoshop се решава съвсем просто. За да разберете какво да правите, първо трябва да установите причината за повредата. И за да намалите вероятността от подобен проблем в бъдеще, винаги е по-добре да проверите новия инсталиран шрифт за наличието на кирилски знаци предварително, както и да се уверите, че няма друг набор със същото име в системата .

Категория: