Умението да работите със слоеве е едно от основните умения, които всеки потребител, решил да научи Photoshop и планира да работи ефективно в този графичен редактор, трябва да овладее.

Layer е вид отделен „лист“ със собствено съдържание, което се наслагва върху друго, замества го, допълва го и т.н. Да видим как можем да го премахнем.

Изтриване на слой

Управлението на слоеве (добавяне, копиране, препозициониране, регулиране на прозрачност и запълване, изтриване и т.н.) се извършва главно в така нареченатаPalette (но не винаги). Има много начини за изтриване на нежелан слой във Photoshop, нека ги разгледаме по-подробно.

Метод 1: команда в менюто „Слоеве“

  1. Изберете вPaletteслоя, който искате да премахнете. Нека в нашия случай това еСлой 1.
  2. Отидете в менюто“Слоеве”, в което избираме елемента“Изтриване”, след това -„Слоеве“ .
  3. Потвърдете действието.

Метод 2: Ключ за изтриване

  1. Този метод е може би най-популярният. Просто трябва да изберем слоя, след което да натиснете клавишаDelete на вашата клавиатура.
  2. Слоят ще бъде изтрит незабавно без потвърждение.

Метод 3: контекстно меню на слоя

  1. ВPalette щракнете с десния бутон върху слоя, който искате да изтриете. В резултат на това ще се покаже контекстно меню, в което е представена командата, от която се нуждаем.
  2. Отново ще се появи малък прозорец с молба да потвърдите изтриването.

Метод 4: Икона на кошчето

  1. BottomPalettes са различни икони, представящи най-често срещаните действия, които могат да се извършват върху слоеве. За да изтриете избрания артикул, щракнете върху кошницата.
  2. Можете също да плъзнете слоя върху иконата на кошчето, като задържите левия бутон на мишката. В този случай не е необходимо да потвърждавате изтриването.

Заключение

Така че има няколко различни метода за премахване на слоеве във Photoshop. Следователно всеки потребител, след като ги е изпробвал, може сам да реши кой е най-удобен и лесен за използване.

Категория: