Визитната картичка е много важен и незаменим атрибут на всеки бизнесмен или корпоративен служител. Доста често неговото развитие се поверява на специални агенции, които се занимават с подобни проблеми. В рамките на тази публикация ще разгледаме как можете да направите визитна картичка със собствените си ръце с помощта на Photoshop.

Създаване на оформление на визитна картичка

Отворете програмата и стартирайте нашата задача:

 1. Създайте нов документ (през менюто„Файл“или просто натиснете клавишната комбинацияCtrl+N).
 2. В прозореца, който се отваря, посочете размерите на визитката, за която се приемат следните стандарти: ширина - 9 см, височина - 5 см (или 1063×591 пиксела).Препоръчителната резолюция е 200-300 пиксела на инч (за да получите добро качество при печат). Фонът може да бъде настроен на бял или прозрачен. Оставете останалите параметри непроменени и натиснете бутона“Създаване”
 3. Създадено е платно с правилния размер. Сега трябва да го запълним с някакъв фон. Тя може да бъде едноцветна, разделена на няколко разноцветни секции с различна форма или оцветена с градиент. Всичко зависи от творческата идея. Да вземем градиентно запълване като пример. От страничната лента изберете подходящия инструмент.
 4. Задайте градиента по ваш вкус. Обсъдихме подробно работата с този инструмент в отделна публикация.
 5. Рисувайте върху платното. Това завършва етапа на създаване на оформление на визитна картичка.

Добавяне на информация към картата

Графика

Повечето визитки съдържат графични елементи: лога на компании, марки, снимки и др. Нека опитаме да вмъкнем лого.

 1. Отворете файла с желаното изображение във Photoshop.
 2. Изберете платното, като използвате клавишната комбинацияCtrl+A(ще бъде избрано съдържанието на слоя, избран в слояPalette), след това натиснетеCtrl+C, за да го копирате. След това превключете обратно към раздела с нашата визитка и като натиснетеCtrl+V, поставете копираното изображение като отделен слой.
 3. Коригирайте размера на вмъкнатия обект върху платното и го позиционирайте на правилното място с помощта на инструмента“Преместване”.

Забележка: Ръководствата помагат много, когато препозиционирате обекти, за да ги подравните точно с нещо.

Текст

Сега да преминем към добавяне на текстова информация.

 1. Изберете текст (хоризонтален или вертикален) от страничната лента с инструменти.
 2. Щракнете върху платното на правилното място и въведете необходимите знаци. Най-често визитните картички съдържат фамилия, име и бащино име, както и длъжност и данни за контакт. Първо въведете пълното име и когато сте готови, щракнете извън областта за въвеждане, за да завършите набора. Не се притеснявайте, ако текстът е твърде голям, ще го поправим по-късно.
 3. Виждаме, че се е появил нов текстов слой вPalette, който трябва да бъде избран автоматично.
 4. В менюто“Прозорец”изберете елемент“Свойства”.
 5. Ще се появи прозорец, в който можем да коригираме текста (шрифт, размер, подравняване, цвят, разстояние между знаците и др.). Ако натиснем бутона“Advanced”, ще получим достъп до по-подробни настройки.
 6. Подравнете текста с горната рамка на логото (с помощта на инструмента„Преместване“).За да улесните, можете да активирате Smart Guides (меню“View” - “Show” - “Smart Guides” ) или да използвате обикновени.
 7. Сега отидете наPalette. Тук кликнете два пъти върху текстовия слой (но не върху неговата миниатюра или име).
 8. Ще се отвори прозорец с настройки за стил на слоя.Тук можем да рисуваме, добавяме сянка, вътрешно и външно сияние и т.н. Има много опции за дизайн на текст, така че можете да експериментирате, за да намерите това, което ще изглежда наистина добре. В нашия ще се фокусираме върху щриха отвън в цвета на логото.
 9. Ако е необходимо, можете да промените нивото на запълване и непрозрачността на слоя.
 10. По същия начин добавете други текстови слоеве с необходимата информация (позиция, контакти и т.н.).

Окончателна обработка на визитката

 1. За допълнително удобство обединете всички слоеве в един чрез натискане на клавишната комбинацияCtrl+Shift+Alt+E.
 2. По желание може да добавите рамка около визитката, за да придобие по-завършен вид. За да направите това, щракнете двукратно върху новосъздадения слой (но не върху неговата миниатюра или име).
 3. В настройките, които се отварят, задайте параметрите на удара по ваш вкус (позицията трябва да е вътре) и натиснетеOK.
 4. Получаваме следния резултат, който може да се счита за завършена визитка. Остава само да го отпечатате на специална хартия в необходимото количество или да го дадете на печатницата.

Забележка:Можете също да използвате изображение вместо фон. Слоят с фоновото изображение в този случай трябва да бъде поставен най-долуPalettes.

В този случай ще трябва да промените други обекти на картата (лого и текст). Ето какво имаме.

Заключение

И така, използвайки практически пример, ние демонстрирахме инструкции стъпка по стъпка, с които можете да направите визитна картичка във Photoshop.Крайният резултат във вашия случай може да е съвсем различен, т.к. зависи от използваните лечения и решенията, взети на всяка стъпка. И, разбира се, списъкът с инструменти и функции при създаването на карта не се ограничава до тези, които използвахме.

Категория: