Когато работите във Photoshop, доста често трябва да изберете някои области на платното за по-нататъшно редактиране: преместване, преоразмеряване, запълване и т.н. Нека видим как можете да изтриете избраната област в програмата.

Изтриване на избраната област

Като пример, нека вземем формата по-долу със селекция под формата на кръг в центъра, ограничен от пунктирани линии, които сякаш се движат (така наречената „следа на мравка“). За да направим резултата по-визуален, поставихме обекта на прозрачен фон.

И така, има различни начини за премахване на селекцията.

Метод 1: използвайте клавиша Del

Това е най-очевидният и най-лесният начин за изпълнение. След като изберете областта с желаната форма, просто натиснете клавишаDel на клавиатурата, в резултат на което всичко, което е било вътре в нея, ще бъде изтрито.

Остава само да премахнете избора с клавишната комбинацияCtrl+D.

Забележка:ако внезапно изтриването е извършено случайно, винаги можете да го отмените, като натиснете комбинациятаCtrl+Z(отмяна последното действие) или с помощта на инструмента" История"(в менюто" Прозорец" ), който ви позволява да се върнете към по-ранни състояния на документа ( техният брой е ограничен).

Метод 2: добавете маска на слоя

Тази опция може да се използва, когато не искаме да редактираме оригиналния слой.

С инверсия на селекцията

  1. След като създадете селекция, натиснете комбинациятаCtrl+Shift+I, за да я обърнете. След това можем да забележим, че всичко върху платното вече е маркирано с изключение на нашия кръг.
  2. ВPalette щракнете върху бутона за добавяне на маска.
  3. В резултат на това селекцията ще бъде изтрита или по-скоро скрита от маската. Базовият слой в същото време ще остане непроменен, което винаги ще ви позволи да се върнете към него и да започнете всичко отначало, ако нещо се обърка в процеса.

Без инверсия

  1. Първо създайте маска за оригиналния слой.
  2. Сега, като сте върху маската, изберете областта с желаната форма. Нека този път е овал. След това използвайте комбинациятаShift+F5, за да отворите прозореца за запълване.Тази функция може да бъде намерена и в менюто“Редактиране”).
  3. Щракнете върху текущата стойност на параметъра“Content”, в списъка, който се отваря, изберете“Black”и натиснетеОК .
  4. Избраният овал ще бъде изтрит.

Метод 3: преместете селекцията на нов слой

Ако е планирана допълнителна работа с отдалечения сайт, можете да използвате този метод.

  1. След като сте направили избора, щракнете с десния бутон където и да е върху платното и изберете командата“Изрязване до нов слой”.
  2. ВPalette можем да забележим, че миниатюрата на оригиналния слой е променена (избраната област е изтрита) и се е появила нова - с изрязан фрагмент .
  3. Изключете видимостта на създадения слой, за да получите готовия резултат върху платното.

Заключение

Така че във Photoshop има няколко начина, по които можете да изтриете избраната област. Изборът на конкретна опция зависи от това какъв краен резултат трябва да се получи и какво се планира да се направи с него в бъдеще.

Категория: