Photoshop е мощен графичен редактор, който предоставя почти неограничени възможности за обработка на изображения. Заедно с това можете да създавате и запазвате анимации в специаленGIF.webpформат, който ви позволява да ги възпроизвеждате извън програмата, да ги вграждате в уебсайтове и т.н. Но това не е всичко. Можете да запазвате създадени анимации не само във файлове с разширениеGIF.webp, но и във видео файлове. Нека да видим как може да стане това.

Запазване на видео

Видео форматът, поддържан от Photoshop за експортиране, един от най-разпространените и основни еMP4. И така, когато анимацията е готова, направете следното:

 1. Отиваме в менюто" Файл", в което избираме командата" Експортиране", след което -„Експортиране на видео ”(в някои версии -„Преглед на видео”).
 2. Ще се появи прозорец, в който настройките за запис на файл са представени в няколко блока. Да започнем с първия, където:
  • задайте име на файл;
  • посочете папката за запазване на видеото (изберете съществуваща или създайте нова).
 3. Отидете на следващата група настройки.
  • Оставете настройките по подразбиране“Adobe Media Encoder”и кодек“H.264”. Щраквайки върху опцията на текущия параметър“Set”, ще отворим списък, в който можем да изберем качеството на запазеното видео.
  • След това определяме размера на видеоклипа. Ако не докоснете тези настройки, програмата ще зададе стойностите на ширината и височината така, че да пасват на документа/платното.Също така имаме възможност да изберете други опции, които ще се отворят, когато щракнете върху текущата.
  • Скоростта на кадрите по подразбиране е зададена както в документа. При равни други условия се препоръчва да не се променя стойността.
 4. Останалите параметри, представени в прозореца, рядко се коригират, така че няма да се спираме подробно на тях. За да запазите (експортирате) видеоклипа с посочените настройки, натиснете бутона“Rendering”.
 5. Процесът на създаване на видео файл ще отнеме известно време (в зависимост от дължината на видеото и настройките, които имате). Когато приключи, отидете в предварително избраната папка, проверете за наличието на файла и го стартирайте, за да проверите резултата.

Заключение

Така че току-що успешно запазихме анимация, създадена във Photoshop, във видео файл с популярната резолюция MP4. Сега можете да работите с него допълнително в по-специализирани програми за обработка на видео, ако е необходимо. Също така създаденото видео може да се гледа в различни плейъри, да се качва в интернет и др.

Категория: