Photoshop е мощен графичен редактор, който ви позволява да извършвате почти всяка обработка на изображения. Но в някои случаи такава разширена функционалност или не се изисква, или потребителят е по-приятен да работи в интерфейса на друго приложение, или не е готов да харчи пари за закупуване на програма. Нека да видим какви безплатни редактори на изображения можете да изберете вместо Adobe Photoshop.

GIMP

Безплатна програма, която дори начинаещ потребител може бързо да овладее. Въпреки безплатното разпространение, GIMP предлага голям набор от мощни инструменти и полезни функции (включително многослойно редактиране), с които можете да получите висококачествени резултати. Благодарение на това програмата се радва на стабилна популярност в целия свят в продължение на много години и често се добавя към много списъци с най-добрите аналози на Photoshop, в които заема първите редове. Голямото предимство също е поддръжка както за Windows, така и за macOS.

Можете да изтеглите програмата от официалния уебсайт на разработчика на връзката.

Paint.NET

Друга безплатна програма, която по-често се възприема като заместител на стандартната програмаPaint, а не повече или по-малко пълноценен аналог на Photoshop.В същото времеPaint.NET има арсенал от функционалност (с поддръжка за многослойно редактиране), което е напълно достатъчно за ежедневни и не твърде сложни графични задачи. Недостатъкът в някои случаи е, че редакторът работи само под Windows OS.

Можете да изтеглите програмата от официалния сайт.

Canva

Отличен избор за тези, които искат да получат добър резултат за кратко време, без да се потапят в подробно изучаване на сложни графични редактори. В програмата можете да обработвате не само снимки, но и видеоклипове. Той също така съдържа стотици готови шаблони, библиотека с изображения и други елементи, които ще бъдат полезни при работа с различни проекти. Голям плюс е поддръжката за работа в браузър, тоест изобщо не е необходимо да изтегляте и инсталирате софтуер.

Можете да отидете на уебсайта на програмиста, като използвате връзката.

SumoPaint

Достоен аналог на Photoshop, който ви позволява да работите със слоеве и това може да се направи в браузъра (можете също да инсталирате приложението). Програмният интерфейс има познато подреждане на контроли, инструменти и функции, което го прави интуитивен и лесен за научаване.

Можете да отидете на услугата, като използвате връзката.

Фотопея

Услуга за обработка на изображения в уеб браузър, чийто интерфейс според нас най-много напомня на Photoshop. Има всичко необходимо за висококачествена обработка на снимки, а приятна функция е поддръжката на файлове в PSD формат.

Можете да отидете на услугата, като използвате връзката.

Категория: