В допълнение към обработката на графики, Photoshop предоставя и възможност за работа с текстова информация. И доста често, за да стилизирате проекта си, трябва да напишете текст с уникален стил, който първоначално не е в програмата. И така, нека да видим как можете да инсталирате нов шрифт във Photoshop.

Инсталиране на шрифта в Windows

Ще разгледаме процедурата като използваме Windows 10 като пример, в други версии на операционната система от Microsoft стъпките са подобни.

Има различни начини за справяне със задачата, но същността на всички методи е една и съща - трябва да добавим необходимия шрифт към операционната система на компютъра, в резултат на което той ще се появи във всички програми, вкл. Фотошоп. Поддържаните формати на шрифтове за инсталиране саttf,fntиotfНай-популярният начин да намерите правилната опция е да използвате интернет.

След като шрифтът бъде изтеглен на вашия компютър, затворете Photoshop (ако е отворен) и продължете да го инсталирате.

Метод 1: използвайте File Explorer

Можем да използваме една от двете опции по-долу.

  1. Щракнете с десен бутон върху файла, в контекстното меню, което се отваря, изберете командата“Инсталиране”.
  2. Щракнете двукратно върху файла, след което в прозореца, който се отваря, натиснете бутона“Инсталиране”.

Метод 2: Използвайте контролния панел

  1. СтартирайтеКонтролен панелпо всеки удобен начин, например чрез редаТърсене.
  2. Задайте изгледа като малки или големи икони, щракнете върху аплета“Шрифтове”.
  3. Ще се отвори прозорец, съдържащ файлове на всички шрифтове, инсталирани в системата. Всичко, което трябва да направим, е да копираме (или преместим) нашия файл тук.

Метод 3: променете системната папка

Има специална директория на твърдия диск на операционната система, където се съхраняват всички инсталирани шрифтове. Намира се на адрес:

C:\Windows\Fonts

Както в предишния метод, просто копирайте или преместете файла с нашия шрифт в тази папка.

Инсталирайте шрифта на macOS

На компютри на Apple с macOS можете също да инсталирате нов шрифт по няколко начина.

Метод 1: Лесна инсталация

Този метод е идентичен с една от обсъжданите опции за Windows. Щракнете двукратно върху файла, за да отворите прозорец, в който натискаме бутона“Install font”, след което автоматично ще бъде добавен във Photoshop.

Метод 2: използвайте Finder

  1. Отидете наFinder, където в секцията" Програми"кликнете два пъти върху елемента" Шрифтове“.
  2. В лявата част на прозореца включете показването на всички шрифтове. Можете да добавите нов, като плъзнете желания файл тук.Можем също да натиснем знака“плюс“, след което ще се отвори прозорец, в който намираме файла с шрифта на компютъра, маркираме го и натискаме“Отвори ” .

Заключение

По този начин потребителят има няколко начина, чрез които може да инсталира нов шрифт в операционната система Windows или macOS. Всички те са доста прости и се изпълняват в една или няколко стъпки.

Категория: