Поради технологичния напредък, дигиталната фотография все повече става част от ежедневието на любителите и професионалните фотографи, които могат да съхраняват своите изображения във фотомениджър. Приложението за сортиране на снимки Tonfotos ви помага незабавно да получите достъп и да споделите всяка снимка отвсякъде.В допълнение, тази система помага да се организират много файлове, което улеснява намирането на конкретно изображение.

Днес има няколко мениджъри на пазара, платени и безплатни. И вие просто трябва да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Какво представлява мениджърът на снимки на Tonfotos?

Photo Manager не е нищо друго освен софтуер, който ви позволява да създавате албуми, за да организирате всичките си снимки по-лесно. По този начин можете да ускорите работата си преди и след продукцията. Тази програма интелигентно каталогизира всички ваши изображения, като използва ключови думи и метаданни, за да организира и съхранява информация за всяко изображение.

Метаданните са информация, която е записана в кода на снимката, включително:

  • марка и модел на камерата;
  • дата и час на правене на снимката;
  • настройки, използвани при заснемане на изображение.

Много по-лесно е да намерите това конкретно изображение, отколкото да го търсите сред много други.

Някои софтуери за снимки също ви позволяват да сортирате по местоположение. Това означава, че можете да класифицирате вашите изображения според GPS данни от вашата камера или мобилен телефон.

Защо имам нужда от органайзер за снимки?

С мениджъра на снимки можете бързо и удобно да организирате всичките си изображения, без да губите време в търсене на едно изображение. Да можеш да оптимизираш времето си е чудесно нещо, нали? Така че, започнете да мислите за използването на този инструмент, който може да помогне много в работата ви.

За да изберете най-добрия за вас мениджър на снимки, научете следните аспекти:

  1. Вашите нужди

Преди да изберете мениджър на снимки, трябва да определите какви са вашите нужди за използване.Някои от тях имат определен капацитет за съхранение на изображения. Ето защо, ако имате много снимки и видеоклипове за организиране, това е важен момент. Друг фактор, който заслужава вашето внимание, е необходимостта от бързо редактиране. Това е така, защото има организатори, които имат тази възможност, и има такива, които нямат.

  1. Интеграция с други програми

Какви програми използвате за редактиране и експортиране на снимки? Имайте този добре структуриран отговор, когато избирате мениджър на снимки.

Това е така, защото е важно работата ви да е рационализирана и улеснена във всяко отношение. Безполезно е да организирате вашите снимки, но е още повече работа да ги прехвърлите в друга програма.

Така че, ако често използвате определена програма, препоръчително е да изберете софтуер, който предлага интеграция с нея.

Категория: