Животът се състои от голям брой моменти, които исках да уловя за спомен - именно за тази цел беше изобретен фотоапаратът. Днес е много лесно да станете собственик на това устройство - в продажба има модели, които демонстрират добро качество дори на ниска цена. Ако все още нямате фотоапарат, но ви предстои да се сдобиете с такъв, тогава е препоръчително да разгледате най-добрите фотоапарати Nikon, които се отличават с високо качество, надеждност и дълъг експлоатационен живот.

Характеристики при избор на камера

При избора на подходяща камера е необходимо да се има предвид, че такова фотографско оборудване е разделено на два условни подвида: компактни устройства и по-сложни и масивни устройства, които могат да имат функцията за промяна на оптиката. Първите са малки по размер и съчетават различен набор от функции в зависимост от модела. Ценовият диапазон е доста широк, така че преди да купите такава камера, трябва да вземете решение за бюджета и параметрите, които играят основна роля за вас. За тези, които обичат да пътуват, се препоръчва да изберат опция със защитен калъф, който може да издържи на падане и няма да бъде повлиян от вода и прах.

Един от основните параметри, влияещи върху покупката, е резолюцията, която дава камерата. Този индикатор се изразява в мегапиксели, колкото по-висока е стойността му, толкова по-добро ще бъде качеството на снимките - това ще бъде особено забележимо, когато снимката е увеличена.Ако планирате да отпечатате снимки, по-големи от стандартните 10 x 15 см, или да ги гледате на, да речем, голям телевизор или монитор, има смисъл да вземете фотоапарат, който поддържа резолюции над 14 мегапиксела.

Какво да търсите, когато избирате камера?

Обърнете внимание на наличието на оптичен или цифров стабилизатор на изображението - това ще ви позволи да избегнете загуба на качество поради треперене на ръцете при снимане. Почти всички съвременни камери са оборудвани с някакъв вид стабилизатор. Това е особено важно, ако планирате да правите снимки с помощта на "увеличение" - тоест с увеличение, тъй като трептенето на камерата ще бъде особено забележимо, когато обектът се приближава изкуствено. В зависимост от този показател цената може да варира, така че ако планирате да правите снимки на спортни събития, няма смисъл да купувате цифров фотоапарат с 5x увеличение - качеството на снимките едва ли ще ви хареса.В този случай се препоръчва да закупите модел с възможност за увеличение поне 10x.

Категория: