Опцията за замяна на лице в снимка присъства в професионални графични редактори, оптимизирани приложения за смартфони. На някои платформи можете да коригирате снимки онлайн, без да изтегляте програми на вашия телефон или компютър. Търсените приложения са Pixiz, Photofunia, Loonapix, Face in Hole и други.

Можете да замените лице в снимка с помощта на различни програми.

Удобно ли е да се заменят лица в професионални фоторедактори

Можете да вмъкнете друга снимка в картина, колаж, стандартна снимка с помощта на професионални фоторедактори. Това са програми с комплекс от различни инструменти за редактиране на снимки, ретуширане, промяна на цветовата схема на фона, обекти, графики и др.

Професионалният софтуер често трябва да бъде изтеглен на вашия компютър безплатно или срещу заплащане. Предимството на висококачествените програми се крие в широк избор от инструменти, специални ефекти и възможност за редактиране на снимки с висока резолюция.

За да създадете реалистична картина, трябва да изберете правилните снимки за фотомонтаж.

Препоръчва се да се вземат предвид следните нюанси:

 1. Ъглите и лицата на снимане трябва да са подобни.
 2. Не е разрешено смесването на естествено и изкуствено осветление в общата рамка.
 3. Цветът на кожата трябва да съответства на снимките.
 4. Трябва да изберете снимка със същата резолюция, контраст, пропускливост на светлина.
 5. Главата не трябва да е покрита с коса, ръце или други предмети.
 6. Важно е да пробвате елемента, проверете съвместимостта на съдържанието.

Movavi

Графичният редактор е достъпен за аматьори и опитни програмисти. Movavi е една от популярните помощни програми за коригиране на изображения, снимки, снимки за компютър, социални мрежи и др.

В допълнение към размяната на лица, можете да избирате обекти в програмата, да регулирате техния размер, яркост, контраст и т.н. Корекциите се записват в специална секция за преглед.

Фоторедакторът има опции за възстановяване на стари снимки, корекция на цветовете, настройки за HDR осветление, инструменти за премахване на елементи, ретуширане. С помощта на Movavi можете да изравните тена на кожата, силуета на тялото и да коригирате фигурата си. Ретуширането ви позволява да добавите грим. Редактираното изображение може да бъде запазено като BMP.webp, JPEG.webp, PNG, PIX, PBM, PIC, GIF, RAW и др.

Русифициран интерфейс на редактора. Софтуерът е съвместим с Windows 7, 8, 10, Mac OS X 10.10 и по-нови версии. Налична е безплатна пробна версия. Цената на пълната тарифа - от 1690 рубли.

Стъпки за редактиране на изображение:

 1. Изтеглете и стартирайте фоторедактор на компютър или таблет.
 2. Отворете изображението в програмата.
 3. Изберете лице от снимка.
 4. Прецизиране на границите.
 5. Отворете нова снимка, качете.
 6. Вмъкнете елемента в свободното пространство.
 7. Размазване на ръбове, ретуш.
 8. Подравнете тена на кожата, премахнете фугите между елементите в изображението.
 9. Запазете готовата снимка в избрания формат.
Коригиране на снимки в графичен редактор Movavi.

Photoshop

Adobe Photoshop е многофункционален графичен редактор. Програмата е предназначена за работа с пикселни изображения. С помощта на инструменти можете да замените лицето, да регулирате възпроизвеждането на цветовете, да извършите ретуширане, да коригирате баланса на бялото и т.н.

Предимства на фоторедактора:

 • голям избор от прости и професионални инструменти;
 • лесни за смяна елементи;
 • поддръжка за всички съвременни файлови формати;
 • висока производителност;
 • голям избор от плъгини;
 • достъп до безплатна пробна версия;
 • подробни инструкции;
 • наличие на база данни от шаблони, рамки;
 • Вградена руска версия.

Потребителите трябва да влязат в сайта, да изберат файл, да качат своя снимка. Размяната на лица е автоматизирана. Въпреки това, допълнително прилагане на ретуширане в картината не е налично.

Използване на Photoshop.

Онлайн услуги за размяна на лица

Замяната на част от изображение в снимка е необходима за създаване на тематични колажи, поздравителни картички, възпоменателни колекции, презентации и др.

Можете бързо да коригирате снимката с помощта на специални онлайн услуги.

Приложенията са удобни благодарение на автоматизираните настройки. Сервизният инструментариум обаче е ограничен. Ретуширането на фона, редактирането на цветовете на съдържанието на снимката може да не е налично.

„Фотофания“

Photofunia е лесен за използване редактор с широк набор от функции, който ви позволява бързо да заменяте елементи в снимка.

Потребителят трябва да качи основната снимка и снимката в сайта. Файлът ще бъде преобразуван автоматично. Експертите препоръчват да избирате снимки, които са подходящи за композиция, цветопредаване и осветяване.

Лицето трябва да съвпада по ред, размер, тон на кожата. Редактираната снимка може да бъде изтеглена в избрания формат на персонален компютър.

Услугата “Фотофания” има много функции в своя набор.

Редактор на снимки онлайн

Picture Editor Online е достъпен за потребителите безплатно. Това е услуга с широк набор от опции, включително смяна на лица, ретуширане и други.

Ред на корекция на изображението:

 1. Отворена услуга.
 2. Изберете изходен файл с изображение.
 3. Добавете снимка за редактиране.
 4. Изберете опцията за редактиране на символи.
 5. Изтеглете готовия файл в избрания формат на компютър, таблет или смартфон.

Размяна на лица онлайн

Face Swap е инструмент за бързо ретуширане на снимки. Ще трябва да качите 2 файла или да направите снимка през вградената камера на вашия смартфон. В услугата данните ще се обработват автоматично. Елементите се адаптират по цвят, линии.

Не се предоставя саморедактиране на символи. Услугата се препоръчва за създаване на карикатури, оригинални колажи, колекции и др.

Потребителите имат достъп до основната тарифа и разширената платена версия. След като се абонирате, списъкът с опции ще се разшири до ретуширане на снимки, редактиране на предаване на светлина, сенки за очи и други.

Бърза корекция на снимки с Face Swap онлайн.

Най-добрите мобилни приложения

Можете бързо да промените лице от едно на друго с помощта на мобилни приложения за смартфони, iPhone. Потребителите качват файлове от локалната памет на устройството, за да създават необичайни снимки, портрети на знаменитости, карикатури, колекции от снимки. Препоръчаните приложения са FaceApp, Banuba, FaceLab, Snapchat и други.

FaceApp

Мобилно приложение, създадено за редактиране на снимка с помощта на технологии с изкуствен интелект. FaceApp ви позволява да променяте снимките на вашите приятели в групова снимка за колаж. Възможно е да създадете своя собствена снимка в образа на герой от филм, да наслагвате селфи върху снимка на знаменитост и т.н.

С помощта на приложението можете да намерите кадри с филмови звезди, телевизия в интернет. Обработката на файлове е лесна за извършване без регистрация в платформата или чрез създаване на акаунт в платформата.

На потребителите се предлага пробен период. Редактираните снимки все още имат водния знак FaceApp. За да разширите функционалността, ще трябва да заплатите избраната тарифа.

Можете да актуализирате своя собствена снимка във FaceApp.

Snapchat

Приложението Snapchat е достъпно за устройства с Android, iOS. Услугата е подходяща за замяна на лица с изображения от колекция с креативни видео ефекти.

Използвайки Snapchat, можете да замените главата на анимационен герой, знаменитост и т.н. Можете да обменяте лица с приятели, да импортирате обработено изображение от галерията за споделяне на смартфон, компютър.

Snapchat има колекция от филтри, рамки, към които другите потребители добавят. Софтуерът ви позволява да изберете подходящи ефекти чрез заявки за търсене.

Приложението работи само онлайн през предната или основната камера на мобилен телефон. За достъп до платформата не е необходим платен абонамент. Трябва обаче да регистрирате акаунт, да предоставите телефонен номер.

Snapchat с креативни видео ефекти.

Banuba Funveo

Приложението е достъпно за използване на устройства с Android, iOS и е подходящо за онлайн редактиране на изображения. Благодарение на Banuba (Funveo) е лесно да получите външния вид на филмов герой, анимационен герой, човек от друга историческа епоха и т.н.

С помощта на редактор на снимки можете да добавите изображение към видеоклип, да направите клип.

В тази услуга лицето се променя чрез ярки филтри. В безплатната версия на програмата каталогът със специални ефекти е ограничен. Платената тарифа е валидна 3 дни, след което можете да удължите връзката.

Banuba Funveo с цветни филтри.

FaceLab

С помощта на FaceLab, който работи на устройства с Android и iOS, можете да промените възрастта на човек на снимка, да замените различен нюанс на косата, да коригирате грима, изкуствено да композирате и стилизирате рамка като картини от други исторически епохи . Героят лесно се превръща в анимационен герой.

FaceLab изрязва автоматично избраното изображение, коригира черти, тяло с помощта на невронна мрежа. Файлът се записва в галерията на локалното устройство.

Изображенията могат да бъдат изтеглени на лична страница в социалните мрежи, вашия сайт. Картината ще има воден знак. След свързване към платен план списъкът с опции за редактиране ще се разшири.

FaceLab работи с невронна мрежа.

лицето

Приложението е разработено само за iPhone и работи в ръчен режим. С помощта на Faceover можете бързо да изберете обект, да разменяте детайли в различни снимки и да ретуширате фона. Контурът се коригира с помощта на инструменти (гума, пиксели и др.).

Можете да редактирате нивото на яркост, наситеност на тона, контраст на символи, обекти. Интерфейсът Faceover е ясен, удобен за потребителя, но достъпен само на английски.

Faceover за iPhone.

Софтуер за смяна на лица

Препоръчително е да използвате специални програми за редактиране на снимки на вашия компютър. В допълнение към промяната на лицето, в приложенията можете да коригирате възпроизвеждането на цветовете, да премахнете ненужните детайли в рамката, да замените нови елементи и т.н. Удобни и лесни за използване програми са „PhotoMaster“, Funny phot.to, Pixiz и др.

“PhotoMaster”

Можете да промените лицето на снимка на компютър с помощта на “PhotoMaster”. Програмата е подходяща за инсталиране на Windows 11, 10, 8, 7 и XP. Photo Master поддържа много популярни формати на изображения (JPG.webp, PNG, TIFF, RAW и др.).

Стъпки за редактиране:

 1. Инсталирайте PhotoMaster.
 2. Качете файл със снимка.
 3. Посочете коригираното изображение.
 4. Изберете обект.
 5. Отидете в подраздел "Инструменти" , приложете опцията за промяна на фона.
 6. Задайте размера на редактирания файл и изберете лицето.
 7. Премахнете ненужните части от картината с четка.
 8. Коригиране на границите.
 9. Изберете изображение за замяна.
 10. Прилагане на опцията за зареждане.
 11. Преместване на изображение на избрано място.
 12. Задайте размери, граници.
 13. Редактиране на резултата.
 14. Запазете готовото изображение в избрания формат.
Коригиране на снимки с програмата “PhotoMaster”.

Loonapix

Програмата принадлежи към многофункционалните редактори на снимки, подмяната на части е една от опциите, достъпни за потребителите.Можете да промените лице в снимка с помощта на готови шаблони, които в платформата са около 200. Рамките са разделени на категории (знаменитости, филми, детски изображения, костюми, спорт и др.).

Стъпки на обработка:

 1. Отворете сайта.
 2. Изберете категория рамка.
 3. Намерете подходящо оформление, щракнете върху него.
 4. Изберете и поставете вашата снимка, качете я в сайта.
 5. Преоразмеряване на изображението.
 6. Запазване на данни.
 7. Изтеглете готовия файл на вашето устройство или го споделете в социалните мрежи.
Услугата Loonapix има готови шаблони.

Лице в дупка

В сайта можете да работите с готови формати или да създадете свой собствен за редактиране на снимки. Лесно е да качвате снимки от вашия компютър или да правите селфита с вашата уеб камера.

Програмата предлага опции за фотомонтаж, цветокорекция, преоразмеряване и др. Услугата е на английски език. Няма версия, адаптирана за руски.

Стъпки за редактиране:

 1. Отидете на сайта, изберете опцията за създаване на шаблон.
 2. Качете снимка.
 3. Изрежете областта, за да поставите новия елемент.
 4. Изрязване на допълнителни ръбове.
 5. Вмъкнете друг елемент.
 6. Коригирайте изображението със специални маркери.
 7. Запазване на файла.
 8. Направете корекции след преглед.
 9. Прехвърлете файл на вашето устройство.
Коригиране на снимката във Face in Hole.

Pixiz

Този онлайн редактор на снимки е лесен за използване, функционален и ви позволява да обработвате изображения в различни формати. Услугата има раздел за създаване на дизайнерски картини, колажи и др.

За да замените елемент, трябва да изберете шаблон, да замените изображение. Налична автоматизирана или ръчна обработка. В услугата няма инструменти за ретуширане.

Автоматична обработка на снимки в Pixiz.

Забавна снимка.до

Можете да замените лице в снимка с помощта на програмата Funny Phot.to. В платформата има готови и картинки за бърза редакция. Можете да опитате изображението на филмова звезда, модел, фея, анимационен герой и т.н. Можете да изтеглите снимката си от компютър, мобилно устройство, от социални мрежи. Лесно е да добавяте стикери, текст, рамка, да прилагате филтри към колажа.

Категория: