Често при обработка на изображение има нужда да се покрие лицето на снимката, без да се изкривява цялата картина. Това може да бъде полезно, ако лицето иска да остане инкогнито или да придаде на снимката интересен ефект. Функцията е достъпна в различни графични редактори и можете да постигнете резултата с различни инструменти.

Как да скриете лицето си на снимка

Скрийте лицето си в изображение с помощта на Adobe Photoshop. Фоторедакторът има много инструменти, които ви позволяват да манипулирате избраната част от снимката.

Ако трябва да постигнете резултата бързо, можете да вземете четка и да боядисате областта с плътен цвят.Това обаче ще развали снимката, снимката няма да изглежда интересна. За да направите изображението да изглежда красиво, трябва да използвате професионалните инструменти, налични във Photoshop.

Трябва да изберете област с ласо или да създадете допълнителна маска на слоя. Това е необходимо, така че последващата обработка на снимката да засяга само избраната част от изображението.

Размазване по Гаус

Повечето фотошоппери използват ефекта на замъгляване, за да скрият избрана област в снимка. Можете да замъглите лицето, което ще гарантира поверителността на човека на снимката.

Размазване по Гаус.

За да замъглите снимка:

 1. Отидете в менюто „Филтър“ и изберете функцията „Размазване по Гаус“.
 2. Задайте радиуса на плъзгача, за да постигнете желания резултат.
 3. Извършете допълнителна обработка на зацапаната област на изображението.

За да замъглите снимката, изберете Motion Blur.

Пикселизация

Принципът на инструмента е подобен на предишния. Можете да направите снимка пикселирана с помощта на инструмента „Мозайка“, който се намира в менюто „Филтър“, в секцията „Външен вид“. Следващата стъпка е да посочите размера на клетката. Стойността и броят на пикселите зависят от параметъра. Инструментът има по-официален вид.

Използване на инструмента за пръсти

Инструментът е лесен за използване.

С помощта на „Пръст“ можете да замъглите снимката ръчно с око. Инструментът се намира от лявата страна на менюто на Adobe Photoshop.

Припокриване с друг обект

Методът е подходящ за тези, които искат да придадат на снимката интересен ефект. Можете да изтеглите изображение на усмихнато лице и да го поставите върху лицето. Други интересни предмети като маска или шапка също ще свършат работа.

Приложения за размазване и покриване на лица

“Photoshop” не е инсталиран за всички потребители и е трудно да се използва без подготовка. Разработени са много подобни приложения, които ви позволяват да скриете лицето си на снимка. Предлагат се и онлайн услуги за редактиране на изображения, което ще бъде удобно за потребителите на телефони.

Скич

Приложението е предназначено за потребители на iOS. Можете да изтеглите програмата безплатно от App Store. Този редактор на изображения има много вградени функции и инструменти, които ви позволяват бързо да редактирате снимки, направени на вашия iPhone. За да замъглите част от изображение, използвайте функцията Pixelate.

Video Toolbox Movie Maker

Приложението е предназначено за обработка и редактиране на видео. Той е съвместим с iOS и може да бъде изтеглен безплатно от App Store. В програмата са налични ефекти на замъгляване и пикселизация, с които можете да скриете лицето на човек във видео. Ако обаче филмът е бърз и героят се движи много, инструментите може да не работят правилно.

Професионална услуга Anytools.

Anytools.pro

Тази онлайн услуга е предназначена специално за цензуриране на лица в снимки. На сайта има 3 налични опции. За услугата е разработен изкуствен интелект, който автоматично разпознава лица на снимки. Благодарение на това не е нужно да прекарвате време в избиране на желаната област от изображението.

За да качите снимка в услугата, трябва да:

 1. Щракнете върху бутона „Избор на файлове“ или плъзнете снимката в раздела ръчно.
 2. Изберете инструмент, който ще замъгли областта на изображението.
 3. Щракнете върху бутона „Лица на хората“ в долната лента. По подразбиране програмата избира типа „Размазване“, който е оптимален в повечето случаи. Можете да направите областта на изображението пикселирана или да я запълните с избрания цвят. За мозайка посочете допълнително вида на фигурата.

Резултатът се показва в раздела "Преглед" , докато редактирате снимката, което улеснява работата.

За да запазите полученото изображение, трябва да конфигурирате експортирането. Преди да изтеглите снимката, посочете желаното файлово разширение. Останалите настройки трябва да бъдат оставени по подразбиране.

BeFunky

Това е онлайн услуга, която изпълнява много от функциите на графичния редактор.

За да покриете лицето си с помощта на този сайт, трябва да използвате функцията „Замъгляване на зона“ и да рисувате върху областта ръчно. Това може да отнеме повече време, но потребителят сам избира желаната област. След като приложите филтъра, вземете инструмента „Четка“ и нарисувайте областта на лицето, ощипнете ъглите.

За да изтеглите полученото изображение, експортирайте файла на вашия компютър в необходимия формат.

Размазване на снимки

Още едно безплатно приложение за потребителите на устройства на Apple. За да работи правилно програмата, ви е необходим iOS 8 или по-нова версия.

Можете да замъглите ръчно, като първо изберете желаната област на снимката. Програмата ви позволява да регулирате силата на ефекта на размазване.

След обработка можете да запазите снимката на вашето устройство или да я споделите в социалните мрежи с няколко щраквания.

Мозайка Pixelate Censor Photo

Софтуер, предназначен за цензуриране на снимки. Програмата работи на Android и се разпространява в Google Play Store.

Мозайка Pixelate Censor Photo Software.

В приложението има няколко опции за покриване на лицето:

 1. Размазване.
 2. Цветно рисуване
 3. Мозайка.
 4. Пикселизиране.

Трябва да изберете желаната и да маркирате областта от изображението, която искате да замъглите. В програмата няма други функции за редактиране на снимки, което прави софтуера удобен, ако търсите програма специално за цензуриране на снимки.

Размазана мозайка

Програмата е безплатна в App Store, но изисква покупки в приложението.

За да размажете лицето си с тази програма, трябва:

 1. Ръчно маркиране на област на екрана.
 2. Изберете стил на мозайка.
 3. Използвайте плъзгачите, за да регулирате ефекта.

Програмата съдържа реклами, които могат да бъдат деактивирани чрез извършване на транзакция вътре в софтуера.

Picdefacer

Онлайн услугата Picdefacer е удобна, защото не е необходимо потребителят ръчно да избира област в изображението и да подравнява нейните граници. Сайтът намира лицето автоматично благодарение на усъвършенствания изкуствен интелект. Потребителят също контролира вида и степента на замъгляване.

За да качите снимка на сайта, трябва да плъзнете снимката в прозореца или да отворите файла в "Explorer" . За да стартирате алгоритъма, който намира лица, щракнете върху бутона Откриване на лица.Ако на рамката има няколко човека, програмата ще ги засече за 20 секунди. След това тя ще ги покрие по стандартния метод.

Можете да посочите желания тип замъгляване под снимката. След това изберете нивото на замъгляване, така че ефектът да изглежда добре и да не е твърде агресивен.

За да изтеглите изображението, щракнете върху бутона Запиши като. Изображението може да бъде запазено в 2 формата: JPEG.webp и PNG.

Категория: