За разлика от другите ви сватбени доставчици (като музика, цветни аранжировки и торти), снимките не са нещо, което можете да чуете, помиришете, вкусите или дори да видите в началото - трябва да се доверите на вашия професионалист. Залозите са големи, така че ако се чудите как да намерите сватбен фотограф, сте попаднали на правилното място.Ще трябва да положите всички усилия, за да сте сигурни, че ще ви хареса работата на фотографа. Но най-важното е, че трябва да намерите човек, с когото ще бъдете искрено доволни да бъдете, защото ще прекарвате много време с него. С други думи: намерете някой, който има същата енергия като вас. Как да го направим? Внимателно проучване и селективност по отношение на професионални умения, артистичен стил и лично поведение.

Решете какъв стил на фотография ви харесва най-много

Първо, вие и вашият партньор трябва да решите какъв стил на фотография харесвате. Има няколко варианта (например: изобразително изкуство, фотожурналистика и мрачен и мрачен), а фотографите обикновено се специализират в един или два стила. Опитайте се да разберете какво не харесвате, преди да разберете какво харесвате. След като определите какво ви привлича, можете да се гмурнете по-дълбоко и по-конкретно в тази посока.“Знаейки коя естетика е най-подходяща за вашата сватба, това ще ви помогне да стесните списъка си и ще ви позволи да намерите професионалист, който може да вдъхне живот на вашата визия за сватбена фотография.

Резервирайте вашето място

Ефективен начин да намерите фотограф е да резервирате място (което е едно от първите неща, които така или иначе трябва да зачеркнете от списъка си за сватба). Като поемете ангажимент за определено място, можете да започнете да търсите професионалисти в района. Често заведенията ще ви предоставят списък с препоръчани професионалисти (известен също като списък с предпочитани доставчици). Те са чудесна отправна точка, но продължете с повишено внимание: тези списъци понякога могат да пропуснат целта по отношение на включването. Друг професионален съвет „Вижте поне две цели сватбени галерии от фотограф в същия тип обстановка или местоположение като вашето.“ Ако се венчаете в църква и фотографът заснема плажната сватба само по залез слънце, може да нямате представа как ще изглежда крайният резултат.

Превъртете социалните медии и онлайн рецензии

Друг инструмент, към който можете да се обърнете, са социалните медии. Социалните медии се превърнаха в популярен и ключов инструмент в сватбената индустрия. Търсенето на хаштагове и следването на сватбени блогове често може да доведе до намирането на страхотен фотограф.“ Лични препоръки (например дали сте харесали сватбени снимки на вашите приятели) или препоръки от друг сватбен професионалист, който вече сте наели, като плановик, обикновено са най-добрият вариант. Това е така, защото те могат да утвърдят както работата на професионалист, така и тяхната личност.

Изразете притесненията си предварително

Друг страхотен начин да тествате връзката си със сватбен фотограф е да изразите притесненията си предварително. Например, може би сте срамежливи пред камерата, не знаете как да позирате или се притеснявате, че някои членове на сватбеното тържество (като някои младоженци) няма да съдействат в груповите снимки.Ако мечтаете за конкретни кадри, които обикновено не са включени в списъка със сватбени кадри, разкажете ни за това. Това се връща към идеята за изграждане на взаимоотношения: ако кажете нещо на близък приятел или довереник, трябва да кажете същото на вашия фотограф. Ако не се чувствате достатъчно комфортно да направите това, значи работите с грешния фотограф.

И в заключение на тези препоръки, можем да ви посъветваме един отличен фотограф на Новоросийск, той наистина е професионалист в своята област, погледнете портфолиото му, може би това е точно това, от което имате нужда

Категория: