Панелът със знаци на текстовия инструмент на Photoshop има много корекции и една от тях е промяна на разстоянието между две букви в ред (кернинг или кернинг).

За да промените разстоянието между две букви, с активен Type Tool, поставете курсора между тези букви и променете стойността на кернинг.

В примера промених разстоянието между буквите "K" и "B" от нула на двеста:

Но този метод не е оптимален, т.к не се знае предварително коя стойност трябва да се въведе и най-важното е модерно да се променя разстоянието само между две букви по този начин, няма да работи между три или повече, освен това промяната на разстоянието е ограничена от -200 до 100 единици

Много по-удобно е да промените разстоянието между буквите с помощта на клавишите на клавиатурата.

За да направите това, с инструмента "Текст" и активния текстов слой изберете необходимия брой знаци с мишката (един знак за промяна на разстоянието между него и знака вдясно, два знака - за променете разстоянието между тях и знака отдясно и т.н. .d.) и задръжте клавиша Alt. След това натиснете клавиша със стрелка надясно, за да увеличите разстоянието, клавиша със стрелка наляво, за да го намалите. В този случай разстоянието ще се промени с 20 единици с едно натискане на стрелка. Ако задържите "Ctrl" заедно с "Alt" , тогава с едно натискане на стрелките на клавиатурата разстоянието ще се промени със 100 единици .

В примера променям разстоянието между знаците "U" , "K" и "B" :

Ако черният фон под избраните букви ви притеснява, натиснете Ctrl+H, това ще скрие селекцията, но знаците ще останат избрани.

Категория: