Бързо временно превключване на инструменти

Това е една от функциите на Photoshop, въведена още в CS4, но въпреки това известна на малцина. Нарича се Spring Loaded Tools и осигурява временен достъп до всеки друг инструмент, докато използвате текущия инструмент.

След като временната употреба приключи, Photoshop незабавно ще превключи към текущия инструмент.

Функцията работи много просто. Да приемем, че сте активирали инструмента Brush Tool, но спешно трябва да създадете селекция с Lasso около определена област, за да не рисувате случайно върху нея. Такава необходимост често възниква при ретуширане на снимки. В такава ситуация натиснете и задръжте (не кратко натискане, а по-скоро натиснете и задръжте, защото краткото натискане постоянно ще променя инструмента) клавиша L, за да активирате инструмента Lasso, а инструментът Brush временно ще превключи на инструмента Lasso ". Направете селекция, след това отпуснете клавиша L и Photoshop автоматично ще се върне към инструмента Brush.

Използването на Spring Loaded Tools спестява много време за ретуширане на снимки и опростява задачата. Лично аз използвам временно бързо превключване към Lasso през цялото време, когато ретуширам снимки с Stamp.

Категория: