Photoshop има нормален метод за запълване на слой с цвят, но е твърде неудобен - трябва да отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Запълване (Редактиране ->Запълване), ще се отвори прозорец, където трябва за да изберете с какво да запълните - основен или фонов цвят, или изберете сами цвят, след което щракнете върху OK.

Но, както винаги, Phtoshop ни предлага алтернативни начини за запълване. И, разбира се, този метод е да използвате клавишни комбинации.

Общо с помощта на бързите клавиши на Photoshop можете да използвате три опции за запълване. Това е запълване с фонов цвят, основен цвят с нов цвят, но последната опция не е независима, а е допълнение към една от първите две.

Както е показано на фигурата, можете незабавно да запълните слоя с цвета на фона от цветовата палитра, като използвате клавишните комбинации Ctrl+Delete или Ctrl+Backspace, за да го запълните с цвета на предния план, натиснете Alt+Delete или Alt+Backspace.

Сега относно настройката на цвета в цветовата палитра. Цветовете по подразбиране (преден план - черен, фон - бял) се задават чрез натискане на клавиша D. Можете да размените предния план с фона, като натиснете клавиша X (X).

Например, за незабавно запълване на слой с черно, натиснете D и след това Alt+Backspace.

Но как да запълня слой с произволен цвят? За да направите това, трябва да настроите бърз избор на цветове с помощта на клавишни комбинации, както е описано тук.

Сега, за да запълня слоя с моя собствен цвят, трябва да натисна клавиша K, да избера цвят с мишката или да въведа стойността му, след което да натисна Alt+Backspace. Съгласете се, много бързо и удобно.

И още едно вкусно. Горещите клавиши могат да запълнят не само целия слой. Чрез натискане на комбинациите Alt+Shift+Backspace и Ctrl+Shift+Backspace вие също така ще запълните изображението съответно с преден и фонов цвят, но прозрачните части на слоя ще останат прозрачни.

Категория: