В този прост урок за начинаещи във Photoshop ще ви покажа как да създадете красив златен ефект върху текст с помощта на стилове на слоя. Освен това, за да подобрим ефекта на блясък, използвайки четката, която първоначално беше инсталирана във Photoshop, ще добавим акценти към текста.

Урокът е достъпен за най-начинаещите потребители, времето за изпълнение е не повече от 5 минути, подходящо за версии CS2 и по-нови.

Ето какво получих в крайна сметка:

Започнете, като създадете нов документ 750 на 400 пиксела и го запълнете с черно (за да го запълните с черно, натиснете D, след това Alt+Delete).

Вземете инструмента Text, изберете шрифта, аз избрах Times New Roman Bold, той е наличен в Windows по подразбиране, и напишете дума, скромно написах името на моя сайт, цветът на буквите не е важно:

Сега е време да приложите стилове на слоя.

Задайте цвета на буквите, като използвате стила Gradient Overlay. Кликнете върху бутона "Добавяне на стил на слой" в долната част на панела със слоеве, изберете реда "Наслагване на градиент" (Наслагване на градиент). В диалоговия прозорец за стил щракнете върху лентата с градиенти, ще се отвори нов прозорец, където щракнете върху левия маркер и въведете златния цвят f7eead, задайте десния маркер на по-тъмен цвят c1ac51, щракнете върху OK. Задайте стила на огледален:

Резултат:

Ще добавим обем към текста, използвайки стила Bevel and Emboss. В диалоговия прозорец за стил щракнете върху реда "Emboss" и въведете следните настройки:

Параметърът "Размер" зависи от размера на буквите, а гланцът може да се регулира чрез промяна на "Дълбочина"

Резултат:

Остава само да добавим акценти, ще го направим с четка от групата "Разни" . Вземете инструмента „Четка“, щракнете върху триъгълника в левия ъгъл на панела с опции, след това върху зъбното колело, изберете реда „Разни четки“, ще се отвори нов прозорец, където щракнете върху „Замяна“ или „Добавяне ” и вземете четката, показана на фигурата:

В цветния панел задайте цвета на бяло. Върху всички други слоеве създайте нов слой (Ctrl+Shift+Alt+N). Регулирайте размера на четката с помощта на левия и десния клавиш с квадратни скоби ([и]) и поставете акценти с различни размери върху светлите области на буквите.По-добре е да поставите всяко подчертаване на нов слой, за да можете да местите и/или мащабирате всяко подчертаване поотделно.

Краен резултат:

Категория: